Home

Achtergrond 2 reacties

Slachtkoeienprijs daalt weer

De prijzen van slachtkoeien zitten in een dalende tendens. En dat heeft nog steeds alles te maken met het wegvallen van de slachtpremie per 1 januari 2010. Gemiddeld gaat er een stuiver van de prijs af.

Veel veehouders willen deze maand nog snel de premie meepikken. Het gevolg is veel aanbod en dat zorgt voor een lagere prijs. Vooral begin vorige week zat er veel druk op slachtkoeienmarkt. Daarna gooide de sneeuw roet in het eten en gingen er noodgedwongen minder runderen naar de slachterij. Anders had de prijsdaling nog groter kunnen zijn.

In januari ligt het voor de hand dat slachtkoeien duurder worden. Dat geldt vooral voor de goedkopere delen. Het duurdere vlees zal niet veel in prijs stijgen. Dat komt omdat de vraag naar deze ondelen na december sterk afneemt.

prognose:

misschien nog iets goedkoper

Laatste reacties

 • no-profile-image

  diezel

  Als de prijzen van nuchtere kalveren €10,- naar beneden gaan reageert iedereen dat het niet normaal is (schoonheidsfoutje) . Maar de prijzen van de koeien gaan al 3 maand lang elke week naar beneden en iedereen vindt het goed ! Als Weyl of Gosschalk minder geven zegt iedereen oke !

 • no-profile-image

  vleesveehouder

  wedden dat ze alleen nog maar omhoog gaan in 2010 er zijn er, veels te weinig
  de stieren 0.4 cent de koeien ook en rose 0.3 cent minimaal anders stoppen de kleintjes toch.

  wens iedereen een betere kilo prijs in 2010 dat we de slachterijen bandieten eens een poepie laten ruiken anders bojkotten die koeien en stieren

Of registreer je om te kunnen reageren.