Home

Achtergrond 1 reactie

'Sjalottenteelt moet zich bezinnen op toekomst'

De sjalottenteelt heeft door stijgende belangstelling van consumenten in relatief korte tijd sterk kunnen groeien.

De vraag naar sjalotten is in 2009 echter afgevlakt, waardoor nu moeten worden gekeken hoe het verder moet met de sjalottenteelt. Dit meldt De Groot en Slot Allium. De toenemende belangstelling vanuit de consument naar sjalotten heeft er onder meer voor gezorgd dat de teelt in economisch minder ontwikkelde landen een enorme opmars heeft gemaakt.

"Deze landen hebben vaak fikse investeringen gedaan in de stellige overtuiging daarmee op langere termijn hun economie een impuls te geven", meldt De Groot en Slot. In 2009 is de groei in de vraag naar sjalotten afgenomen, terwijl deze de voorgaande jaren juist steeds sterker toenam. Het aanbod van sjalotten blijft echter toenemen.

Om een sjalottenoverschot te voorkomen zou nu volgens De Groot en Slot moeten worden gekeken naar de oorzaak van de gestagneerde vraag. "Daarnaast moet worden gekeken wie er uiteindelijk de dupe wordt."

Herma van den Pol

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    Deze zaadfirma kontroleert de markt van zaaisjalotten en bepaalt wie er zaad krijgt en wie niet. Dus laat ze zichzelf herbezinnen
    over hoeveel zaad ze nog verkkopen of laat ze hun winstmarges bijstellen!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.