Home

Achtergrond

Silhouetten in de winterzon

Ze staan erbij alsof ze poseren voor de een reclameposter voor een vroeger bekend Spaans Sherry-merk. Het zijn echter Nederlandse Limousins.

Koeien in silhouet gefotografeerd. De dieren zijn eigendom van veehouder Rodenburg in het Friese Terband. Normaliter liepen de vleeskoeien en hun kalveren 's winters binnen, maar de deuren staan wel altijd open. Daar maakten ze na het smelten van de sneeuw eerder deze week dankbaar gebruik van. In de zon, onder een bijna strakblauwe hemel was het heerlijk om even buiten te zijn. "Het lijkt wel voorjaar, zo warm is het," aldus veehouder Rodenburg. Foto Alex de Haan

Koningin Beatrix en landbouwminister Gerda Verburg zitten aan de keukentafel bij geitenhouders Martijn en Marie-José van den Heuvel in het Brabantse Bakel. Op het bedrijf zijn vorige week alle 366 drachtige geiten geruimd in verband met Q-koorts. Voor het gesprek met de gezinsleden kreeg de koningin een rondleiding. Eerder op de dag werd zij op het gemeentehuis van Gemert-Bakel geïnformeerd over de ruimingen. Daar heeft Beatrix ook gesproken met Q-koortspatiënten, een huisarts en een vertegenwoordiger van de regionale GGD. Foto Ministerie van LNV

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.