Home

Achtergrond

Servië beslist zaterdag pas over EU-lidmaatschap

De Servische president Boris Tadic heeft vrijdag in Kopenhagen, waar hij de slotbijeenkomst bijwoont van de VN-klimaatconferentie, ontkend dat Servië al volgende week formeel het EU-lidmaatschap zal aanvragen.

Eerder vandaag was op basis van anonieme bronnen in Belgrado gemeld dat dit wel zou gebeuren.

"Zaterdag vergadert de regering van Servië over het EU-lidmaatschap en daar zal ik bij aanwezig zijn, zoals de grondwet voorschrijft, '' zei Tadic tegen de Servische televisie (RTS). "Ik heb hier in Kopenhagen vergaderd met circa dertig regeringsleiders, waaronder ook een aantal uit Europa. Hun gedachten over deze kwestie zal ik overbrengen aan onze regering als we zaterdag hierover een besluit nemen''.

Volgens de president zou het overigens niet goed zijn om het lidmaatschap overhaast aan te vragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.