Home

Achtergrond

Seizoenen ontmoeten elkaar in keuringszaal

In de keuringszaal ontmoeten de seizoenen deze week elkaar.

Tot grote verrassing van eenieder bracht Hiskoflower een vaas met de Dahlia 'Patty' naar de keuring. Volgens de inzender is het nu echt de laatste keer dat er dit jaar nog bloeiende dahlia's van buiten worden getoond. De Dahlia is redelijk goed op kleur en goed van kwaliteit. De inzender sneed de bloemen van oude knollen op een hoek die in de luwte staat. Van dahlia's zo laat in het jaar mag overigens niet worden verwacht dat ze op de vaas erg lang houdbaar zijn, maar enkele dagen bloeiplezier is al gauw aan de orde.

Is de Dahlia laat, de Narcissus 'Llanfair' (spreek uit Clanvire) die Bert Zonneveld namens Cees Kuiper naar de keuring bracht, mag vroeg genoemd worden. Veertien kasdagen waren nodig om deze vrij nieuwe narcis met witte kelk en zalmkleurige trompet en uit oogst 2009 in bloei te krijgen. Volgens de inzender had het ook nog wel een week eerder gekund.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.