Home

Achtergrond

Schotten maken vaccinatie tegen blauwtong vrijwillig

Vaccinatie tegen blauwtong is in Schotland volgend jaar vrijwillig.

Dit jaar waren Schotse veehouders nog verplicht tegen blauwtong te enten. Volgens gegevens van de landsregering heeft 94 procent van de boeren hun dieren inderdaad gevaccineerd.

Volgens minister voor plattelandszaken Richard Lochhead moeten veehouders volgend jaar vooral het advies van hun veearts inroepen. ”We willen vaccinatie nog altijd aanmoedigen maar stellen het niet meer verplicht. Een niet door ziekte getroffen veestapel blijft echter van het grootste belang om onze internationale reputatie in stand te houden en de export te bevorderen.” Volgens Lochhead ziet de situatie rond blauwtong er beter uit dan een haar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.