Home

Achtergrond 2 reacties

Schadeclaim onzinnig

Het is een uit de Verenigde Staten overgewaaid fenomeen: advocaten die bij het minste of geringste mensen proberen ervan te overtuigen dat zij een schadeclaim in moeten dienen.

In Nederland rukt het fenomeen op. Met als nieuw lichtend voorbeeld letselschadeadvocaat Martin de Witte uit Amersfoort. Slachtoffers van Q-koorts moeten volgens hem hun schade bij boeren verhalen, want dat gaat sneller en beter dan als de overheid wordt aangeklaagd. En de boer kan het niet zo veel deren, is de teneur van zijn verhaal, want die is toch verzekerd.

De Witte gaat voorbij aan logica. Zo staat niet voor 100 procent vast hoe en op welke wijze mensen besmet raken, laat staan welk bedrijf de eventuele oorsprong kan zijn van een Q-koortsbesmetting. Maakt ook niet uit voor de letselschadeadvocaat: de jurisprudentie biedt volgens hem de ruimte de claim zo ruim te formuleren.

Dat het zover komt dat een letselschade-advocaat zich in deze discussie roert moet te denken geven. Het tekent dat noch de overheid, noch de sector, noch andere betrokkenen in staat zijn geweest deze epidemie in te dammen, waardoor het leed bij Q-koorts-patiënten tot een minimum beperkt zou zijn. De epidemie woedt al twee jaar. Alles moet worden gedaan om te voorkomen dat ook 2010 een Q-koortsjaar wordt.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  nou de poolse minister van volksgezondheid heeft in brussel geeist dat de WHO de hoogste alarmfase 6, terugdraait naar 5.
  Wanneer gaat dat gebeuren. Wanneer achteraf blijkt dat de alarmfase 6 alleen maar in stand gehouden is vanwege commerciele redenen, zullen er schadeclaims ingediend kunnen worden. Die dan door de belastingbetalen opgehoest mogen worden. ook Oostenrijk vroeg dit al.WANNEER eist Nederland een terugdraaien van alarmfase 6

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Nou je hoeft hier bepaalde tuinders helemaal niets te leren hoor....Zij claimen zo ie zo wel...alles wat los en vast zit.

Of registreer je om te kunnen reageren.