Home

Achtergrond

Satellieten inzetten om ontbossing te volgen

Nederlandse wetenschappers hebben een systeem ontwikkeld waarmee met satellieten de ontbossing wereldwijd kan worden bijgehouden.

Het Nederlandse bedrijf SarVision en de Wageningen Universiteit werkten ruim tien jaar aan de technologie. De kap van tropisch regenwoud is een grote bedreiging voor het klimaat. Ruimtevaartorganisatie NSO maakte maandag bekend dat op de klimaattop in Kopenhagen veel aandacht is voor het systeem. Ruud Grim van Netherlands Space Office (NSO): "De technologie maakt het mogelijk om consistent en wereldwijd een betrouwbare kaart bij te houden van beboste gebieden en de veranderingen die daarin optreden.''

In de Deense hoofdstad Kopenhagen is maandag de klimaattop begonnen waar bijna tweehonderd regeringsdelegaties, waaronder een Nederlandse, praten over ontbossing. Ook diverse bedrijven presenteren hun duurzame initiatieven aan de deelnemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.