Home

Achtergrond 2 reacties

Russische inmenging in 'climategate'

Het inmiddels 'climategate' genoemde schandaal rondom het manipuleren van informatie over klimaatverandering duurt voort.

Een Russische denktank beschuldigt Britse klimaatwetenschappers ervan de informatie van Russische weerstations grotendeels links te laten liggen, omdat die niet in de alarmerende theorie over opwarming van de aarde zou passen.

Russische media meldden vandaag, dat volgens het Russische Institute for Economic Analysis (IEA) het Britse onderzoekscentrum HadCRUT informatie van driekwart van de weerstations in Rusland negeert, terwijl het land 12,5 procent van het landoppervlak in de wereld beslaat. Zou de bewuste informatie wel gebruikt worden, dan zou de opwarming van de aarde een stuk lager uitvallen, aldus de denktank van klimaatscepticus Andrej Illarjonov.

Uit onlangs gehackte informatie van de gerenommeerde afdeling klimaatverandering (CRU) van de Britse universiteit van East Anglia zou blijken dat gerenommeerde klimaatwetenschappers, die onder meer de VN adviseren, erop gebrand zijn de wereld te alarmeren over de opwarming van de aarde en dat ze informatie die deze theorie tegenspreekt censureren. Er is een onderzoek ingesteld.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gekke henkie

    ze maken zich in denemarken volstrekt belachelijk.kijk naar buiten,in friesland een halve meter sneeuw en in rusland temperaturen beneden de -40 graden en dan nog glashard beweren dat de aarde opwarmd. het is allemaal geldklopperij!!!!

  • no-profile-image

    gert

    net als de oorlog in Irak ,die is ook begonnen met onjuiste informatie,het is gewoon manipulatie

Of registreer je om te kunnen reageren.