Home

Achtergrond

Rusland verbiedt weer import van Amerikaans vlees

De Russische overheid heeft een importverbod voor zeven Amerikaanse vleesverwerkers aangekondigd, waaronder de Smithfield-vestiging Tar Heel.

Tar Heel staat bekend als de grootste varkensslachterij ter wereld. In totaal opereren vijf van de geweerde bedrijven onder de Smithfield-vlag. De andere twee zijn onderdeel van Tyson Foods en Sioux-Preme Packing Co.

Rusland beweert antibiotica te hebben gevonden in varkensvlees van de betreffende slachterijen. In alle gevallen ging het om oxytetracyline. In partijen van twee Smithfield-vestigingen was daarnaast de salmonellabacterie aangetroffen.

De verboden gaan voor twee slachterijen per direct in, voor de vijf andere geldt het vanaf 15 december. Rusland heeft dan importverboden voor 21 Amerikaanse slachterijen in werking. Daarnaast mogen een Braziliaanse en een Oekraïense vleesverwerker geen varkensvlees naar Rusland exporteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.