Home

Achtergrond

Rusland sluit duizenden nachtclubs na brand

Aan de vooravond van de jaarwisseling moeten 2700 Russische nachtclubs dicht. Dit hebben de Russische autoriteiten vandaag bepaald na een inferno in een uitgaansgelegenheid met 145 doden.

De overheid wil op deze manier de slappe veiligheidscontroles van de brandweer aanpakken. Dat berichtte het Russische persbureau Interfax.

De brandweerinspecteurs hebben de afgelopen twee weken zeker 15.000 nachtclubs gecontroleerd, waarvan er 2700 niet aan de veiligheidseisen voldoen. Ze moeten nu minstens vijf dagen dicht en een rechter bepaalt of de club definitief dicht moet, aldus Gennady Kirillov, hoofd van de brandweerinspectie.

Begin deze maand kostte een brand in een nachtclub in de stad Perm aan zeker 145 mensen het leven. De oorzaak van de vlammenzee was het afsteken of ontploffen van vuurwerk. Op dat moment waren ongeveer 250 jongeren in het gebouw. Delen van het interieur vatten ogenblikkelijk vlam. Volgens premier Vladimir Poetin waren brandveiligheidsinspecteurs nalatig geweest bij het uitvoeren van controles.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.