Home

Achtergrond

Rusland oogst bijna 29 miljoen ton aardappelen

Rusland oogst dit jaar bijna 29 miljoen ton aardappelen. Dat is 7,5 procent meer dan vorig jaar, toen bijna 27 miljoen ton van de akkers is gehaald.

Er vindt in Rusland een verschuiving van de teelt plaats van kleinere naar grotere bedrijven, meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw. “De kleine telers zorgen voor de productie. Maar langzaam vindt een verschuiving plaats naar de grotere akkerbouwbedrijven die op steeds professionelere wijze aardappelen telen. Het is vooral de gemiddelde hectareopbrengst die stijgt, meer dan het areaal.”

Rusland kan voor Nederland een belangrijke exportbestemming zijn, stelt het BAI. “In oogstjaar 2007 is 73.000 ton aardappelen geëxporteerd naar Rusland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.