Home

Achtergrond

Rusland dreigt olieleveranties te stoppen

Een conflict tussen Rusland en Oekraïne over het transport van grondstoffen dreigt de toevoer van Russische olie naar Slowakije, Tsjechië en Hongarije stil te leggen.

Volgens de Slowaakse regering heeft Rusland dat vandaag in een brief aan de Europese Unie laten weten.

De waarschuwing zou samenhangen met een ruzie tussen Rusland en Oekraïne over het transport van olie. Rusland voorziet Europese landen van grondstoffen als olie en gas via pijpleidingen die door Oekraïne lopen. Rusland heeft het buurland er de afgelopen jaren meermalen van beschuldigd die grondstoffen illegaal af te tappen. Daarnaast lagen de twee landen vaak in de clinch over de prijs die Oekraïne moet betalen voor de grondstoffen uit Rusland.

Begin dit jaar moesten enkele Europese landen het twee weken zonder Russisch gas stellen, nadat de Russen het transport van gas via Oekraïense pijpleidingen hadden stilgelegd vanwege een ruzie over de gasprijs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.