Home

Achtergrond 7 reacties

Rundvlees te duur in Argentinië

De prijs van rundvlees is in Argentinië de laatste twee maanden vanwege de aankomende feestdagen gestegen met bijna 20 procent.

Argentinië zag eerder de export verdampen, maar nu dreigt rundvlees als volksvoedsel onbetaalbaar te worden. Sinds drie jaar liggen de slachtcijfers van vrouwelijke dieren te hoog voor een duurzame ontwikkeling van de veestapel, wat leidt tot krapte op de binnenlandse markt.

Argentijnen aten de laatste jaren jaarlijks 75 kilo per hoofd van de bevolking. De regering reageert door exportquota afhankelijk te maken van de mate waarin bedrijven de binnenlandse markt bevoorraden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Dit heet een Vrije Wereld Markt. De Argentijnse regering manipuleert op deze wijze de wereld markt. Het kan prijsdrukkend werken op de wereld markt.

 • no-profile-image

  Han

  Hans nee dat systeem van belasting ken ik niet. Ik ken het systeem van belasting toegevoegde waarde en inkomsten belasting over te verwachten omzet betalen. Ookal haal je de verwachting bij langen na niet wel betalen en of het terug komt is een grote vraag. Gelukkig is er onder de tafel nog iets te regelen. Moskou. Ik ken Argentinie niet maar verwacht dat daar voor ingewijden het nodige te ritselen is. Voor ons nette Nederlanders is het onbegrijpelijk.

 • no-profile-image

  gert

  Ze hebben daar een regering die gesteund wordt door de grootgrondbezitters,veel boeren zijn weer pachter,die moeten een hoge pacht betalen en op graan en vlees dat geexporteerd wordt moet weer belasting betaald worden,2 jaar geleden was er al een staking van graanboeren die nog weigerden om graan te exporteren.Het is in Argentinie een feodaal systeem.De regering en de grootgrondbezitters buiten de boeren uit

 • no-profile-image

  Joop

  De Argentijnse regering heeft een exportbeperking opgelegd waardoor de slachterijen de edele spierdelen niet optimaal kunnen verwaarden (een Argentijn eet bijkant geen ossenhaas, Europa daartegen wel). Gevolg is dat de verdiensten te laag liggen. Prijzen voor de lokale markt zijn vastgelegd door de regering. Gevolg, niet interesant om te slachten, gevolg weinig vraag voor de boeren. Boeren slachten vrouwelijk vee. Verwachting is dat Argentinie binnene enkele jaren geen vlees meer zal exporteren. Tekort zal leiden tot hogere prijzen op de lokale markt. Dit is een sterk staaltje overheidsbemoeienis om stemmen te winnen tijdens verkiezingen en zich geen zorgen te maken over de kiezers van morgen. De familie Kirchner is de zoveelste in successie om het land naar de verdoemenis te helpen.

 • no-profile-image

  HB

  hallo jongens wakker worden, landbouwmarkten worden altijd gestuurd, alleen in EU proberen ze de boeren wijs te maken, dat er een vrije markt is.... grote onzin, moet je ook niet willen. voeding is te belangrijk. maar ja je moet wel een argument hebben om de agrariers gratis te laten werken.

 • no-profile-image

  geen boer

  het is off-topic en verontschuldigingen daarvoor; maar ik las onlangs ergens dat binnen Brazilië de retailprijs voor melk ook is vastgesteld door de regering. Klopt dat? En werkt het voor de primaire productie?

 • no-profile-image

  Hans

  Han, maak je geen zorgen, de Argentijnen zijn al jaren bezig het land kapot te maken, en het wil hen maar niet lukken. We hebben er 3 jaar aardappels geteeld om te exporteren naar Brasil. Ooit gehoord van belasting betalen over export?? zij dus wel

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.