Home

Achtergrond 1 reactie

Ruim 3 miljard euro EU voor klimaat

Huidig EU-voorzitter Zweden heeft meer dan 3 miljard euro verzameld bij de lidstaten voor snelle maatregelen tegen de uitstoot van CO2 in ontwikkelingslanden.

Het geld is bestemd voor de komende 3 jaar. Onduidelijk is nog hoeveel Duitsland, Frankrijk en Italië willen bijdragen. Dat meldden diplomaten bij de EU-top in Brussel donderdagavond. Nederland draagt 300 miljoen euro bij.

De EU wil dit geld inbrengen bij de onderhandelingen op de klimaattop in Kopenhagen. In totaal is er 5 tot 7 miljard euro nodig om de komende 3 jaar de ontwikkelingslanden te helpen bij de bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Ons kikkerlandje, met nog geen 3% van de EU bevolking geeft bijna 9% van de bijeengebrachte 3 Miljard. Kan Mugabe een pracht katalysator, ingelegd met diamantjes, onder zijn Rolls schroeven. Krijgt ie wel zwarte handen van. Wat een onzin, wat een weggegooid geld. Belastingbetaler wordt niet serieus genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.