Home

Achtergrond 5 reacties

Ruim 2,5 miljoen ton graan naar interventie

In de periode vanaf 1 november tot en met 13 december is in de EU 2,57 miljoen ton graan voor interventie aangeboden.

De Europese Commissie heeft tot nu toe 571.227 ton graan definitief opgekocht.

Dat meldt het Productschap Akkerbouw in het Weekbericht Granen. Er ligt nog 1,56 miljoen ton graan in de interventiesilo’s uit het vorige graanseizoen. Totaal heeft de EU dus 4,13 miljoen ton graan in interventie liggen.

Daarvan is 3,29 miljoen ton gerst. Dat is 80 procent van de interventievoorraad. Alleen in Duitsland ligt al bijna 1 miljoen ton gerst in interventie. De rest is voornamelijk afkomstig uit Finland, Polen en Hongarije.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De FAO vergaderde een maand geleden nog in Milaan over voedselschaarste,honger in de wereld en duur voedsel,terwijl de Europese boer nog geen fatsoenlijke prijs voor graan kan krijgen,hier klopt iets niet !

 • no-profile-image

  frans

  en maar doorproduceren met allerlei subsidies en de burger kan nu ook weer betalen voor die opkoopregeling die boeren worden gewoon rijk van de subsidies en opkoopregelingen
  DE MERCEDESSEN WORDEN ALSMAAR GROTER EN TALRIJKER OP DE BOERENERVEN

 • no-profile-image

  Huib Rijk

  Beste Frans, Wellicht kun jij meer dan ik maar het lukt mij niet om vanaf de weg een beeld te krijgen hoe een boerderij draait. Zo is er geen verband tussen hoe nieuw het machinepark (incl.auto) er uitziet en het inkomen/vermogen van de betreffende boer. Ook is er geen rechtlijnig verband tussen inkomen en het feit dat een boer al of niet klaagt. Juist als boeren ophouden met klagen is dat geen goed teken. Vaak houdt dat in dat ze moedeloos zijn. " En maar doorproduceren met al die subsidies" Daar heb je helemaal gelijk in. Sterker, dat is precies het probleem: vrijwel alle subsidies hebben als doel dat boeren door blijven produceren. Daarom zijn de prijzen zo laag.

 • no-profile-image

  patat

  arme landen hebben geen geld en geen geld is geen eten .
  ze vertellen het wel anders

 • no-profile-image

  Han

  Het graan in interventie lijkt me een deel van de wereld graan voorraad. Deze voorraad lijkt mij nodig om eventuele misoogsten op te vangen. Het is alleen jammer voor de boeren, dat de overheden eerst wachten tot de prijs gedaald is tot een stervens laag niveau en dan komt de zgn. STEUN opkoop in beeld. Wie draait 2 x op voor de voorraad de boer. Eerst door een te lage prijs die hij vangt voor zijn product en dan nog een keer via de politieke klaagzang, van interventie / steun maatregel voor de boer. De boer deed er beter aan het te veel aan graan zelf uit de markt te halen voor energie en zo de rest in prijs op te jagen. Tevens de wereld voedsel voorraad zo niet aan te vullen en maar te laten slinken. Weg voorraad, weg prijs drukkende (politieke) berg en daarbij eigen (goedkope) brandstof net als vroeger toen de PK 's haver vraten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.