Home

Achtergrond 1 reactie

Ruim 16.000 handtekeningen tegen luchthaven

Ruim 16.000 handtekeningen zijn gezet voor een ontwikkeling van de voormalige vliegbasis Twente zonder luchthaven.

Dat blijkt uit een actie van Natuurmonumenten. De ondertekenaars zijn fel tegen de komst van een Twentse luchthaven.

Natuurmonumenten biedt de petitie vanmiddag aan de Provinciale Staten van Overijssel aan. Aansluitend vergadert een commissie over de twee opties voor het 500 hectare grote gebied met of zonder luchthaven. Volgens regiodirecteur Jan Gorter van Natuurmonumenten is een belangrijker pijler van de Twentse economie de beleving van natuur en landschap. "Met de aanleg van een vliegveld slacht je kip met de gouden eieren.''

Hij stemt voor een plan met zorginstellingen, duurzame landbouw, sport en recreatieve voorzieningen in het groen. Cabaretier Herman Finkers is een van de drijvende krachten achter dit plan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Geert Meuffels

    De doorstart van Vliegveld Twente zal een grote verandering in negatieve zin betekenen voor het karakter van de streek. Er wordt door VTM (Vliegwiel Twente Maatschappij) gewerkt met landelijke normen. Zij trekken daarbij het geluid van een drukke verkeersweg op kilometers afstand tijdens een wandeling door een bos gelijk met het geluid van een drukke verkeersweg op tien meter afstand tijdens een wandeling door een bos en verklaren vervolgens dat er daarom met een vliegveld niet noemenswaardig meer overlast zal zijn dan zonder.

    De getallen waarmee VTM werkt zijn door verschillende wetenschappers tegengesproken en de wetenschappers die voor zijn hebben grotendeels niet gereageerd op kritiek geuit in wetenschappelijke bladen. Daarmee is het werk van VTM per defenitie onwetenschappelijk geworden. Toch laten politici die er over beslissen weten dat ze geen behoefte hebben aan toetsing van het werk van het echt niet onafhankelijke VTM.

    Op basis hiervan wordt vervolgens een besluit genomen dat onomkeerbaar is en enorme invloed heeft op de leef- woon- en vakantie kwaliteit van de verre omgeving. Het is met stijgende verbijstering dat ik dit proces meemaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.