Home

Achtergrond

Rotterdamse wethouder geeft salaris weg

De Rotterdamse wethouder Hans Vervat (Economie, Verkeer en Vervoer) geeft zijn salaris weg aan een goed doel.

De voormalig havenondernemer zei maandag het geld niet nodig te hebben. Het salaris van de wethouder gaat naar het Fonds Bijzondere Noden in Rotterdam (FBNR). Vervat koos dit doel in overleg met zijn collega-wethouders.

"Ik ben geen wethouder geworden voor het geld, als ondernemer wil ik graag de publieke zaak dienen. Zo'n 3000 Rotterdamse huishoudens lukt het financieel niet om de eindjes aan elkaar te knopen, zij zitten in een urgente financiële noodsituatie. Dit noodfonds is voor hen echt een laatste redmiddel en helpt Rotterdammers die door geldproblemen op straat de dreigen te komen staan'', aldus de wethouder.

Vervat trad aan als bestuurder toen de VVD in het voorjaar uit het Rotterdamse college stapte. Hij schenkt het salaris - 8919 euro per maand, aldus zijn woordvoerder - over zijn hele ambtsperiode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 aan het FBNR.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.