Home

Achtergrond

Rooien van suikerbieten vertraagd door regen

De grote hoeveelheid regen heeft ervoor gezorgd dat er vorige week weinig bieten gerooid zijn, meldt bieteninstituut IRS. In totaal viel er tussen de 28 en 91 mm water.

In totaal moet er in heel Nederland nog 14 procent van het areaal worden gerooid. De regen zorgde volgens het IRS niet overal in Nederland voor problemen. "Op de lichte gronden in het noord- en zuidoosten is nog het meeste gerooid."

De hoge temperaturen zorgen volgens Suiker Unie voor een verlaging van het suikergehalte. Het gemiddelde suikerpercentage over de hele campagne is in de twaalfde week weer hetzelfde als in de vierde week: 17,9 procent.

Toch blijven de prestaties van de suikerbieten hoog. CSV Covas heeft vorige week opnieuw de schatting voor Zuidoost-Nederland verhoogd. Het gebied telt 11.783 hectare en CSV gaat uit van een opbrengst van 74 ton per hectare met een suikerpercentage van 17,5 procent.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.