Home

Achtergrond

Rinnooy Kan opnieuw invloedrijkst

Alexander Rinnooy Kan is voor het derde jaar de invloedrijkste Nederlander. Dat blijkt uit de vierde Volkskrant Top 200, waar de krant op de website over bericht.

De volledige lijst staat morgen in de krant. De 60-jarige SER-voorzitter beschikt volgens de krant over ,,een imposant cv met meer dan dertig, vaak prestigieuze nevenfuncties''. Daar doet ,,de klap door het dramatisch mislukken van het AOW-overleg dit najaar'' volgens de Volkskrant niets aan af.

Op de tweede plaats van de lijst staat de man die het AOW-overleg opblies, VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes. Hij wordt gevolgd door Philips-topman Gerard Kleisterlee en zijn KPN-collega Ad Scheepbouwer. Jeroen van der Veer, die dit jaar stopte bij Shell en nu vijf zware commissariaten vervult, is de nummer vijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.