Home

Achtergrond

Rijkswaterstaat is alert op sneeuw

Rijkswaterstaat is voorbereid op de mogelijke flinke sneeuwval in de komende dagen.

Tientallen wagens met evenzoveel chauffeurs staan klaar om in de nacht van woensdag op donderdag grote delen van de rijkswegen te voorzien van een laagje strooizout.

Dat heeft een woordvoerder vandaag gemeld. "Het is alleen nog erg lastig te voorspellen waar, wanneer en hoeveel sneeuw er gaat vallen'', meldt hij. "We zijn op veel voorbereid. Maar pas vanavond kunnen we zeggen of alle voorzorgsmaatregelen ook echt nodig zijn.''

Het KNMI verwacht dat de komende dagen in grote delen van Nederland sneeuw gaat vallen. Dat gebeurt waarschijnlijk vooral landinwaarts. De ANWB heeft al gewaarschuwd voor een zware ochtendspits op donderdag. Ervaring leert dat sneeuwval tot de hevigste files leidt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.