Home

Achtergrond 1 reactie

Resultaat Deens zetmeelconcern KMC daalt sterk

Aardappelzetmeelbedrijf KMC heeft de winst in het afgelopen boekjaar 2008/2009 sterk zien teruglopen ten opzichte van het jaar daarvoor.

De Deense verwerker van fabrieksaardappelen haalde in het afgelopen boekjaar een resultaat van slechts ruim 2 miljoen euro tegen een veelvoud daarvan. In het boekjaar 2007/2008 werd een resultaat geboekt van 10 miljoen euro.

KMC betaalde daarmee de tol voor de negatieve prijsontwikkeling, die ver afweek van de verwachting bij het opstellen van het budget, zo blijkt uit de toelichting bij de cijfers. Hierin wordt wel ook een recordhoog activiteitsniveau gemeld. Het bedrijf produceerde ruim 13.600 ton. Dat was 1.000 ton meer dan in de vorige campagne.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Dit bericht toont weer eens aan dat volume uitbreiding niet automatisch tot een beter resultaat leidt. Uitgaande van het feit, dat met dezelfde fabricage kosten meer tonnen zijn gerealiseerd, is de winst gedaald. Oorzaak simpel ligt buiten de directie, de afname stagneerde, Credit Crisis. Met hetzelfde gemak kan ik zeggen; Te veel geproduceerd, een dalende omzet was te verwachten bij een Crisis. Het ergste is dat ookal trekt de vraag aan de prijs zal door de voorraad nog onder druk blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.