Home

Achtergrond 3 reacties

Rendac niet tegen meer marktwerking

Rendac is niet tegen de ontwikkeling dat er meer marktwerking ontstaat op het gebied van verwerking van risicomateriaal.

Dat zegt Sjors Berendonk, algemeen directeur van Rendac. "Wat er nu gebeurt is het resultaat van een brede discussie over hoe de verwerking van risicomateriaal moet worden ingericht. Daarbij is de knip gemaakt dat de kadaververwerking bij Rendac blijft, maar dat er bij de verwerking van categorie 1 en 2 risicomaterialen meer ruimte moet komen voor marktwerking."

Voor Rendac houdt dat in dat de acceptatieplicht en de verwerkingsplicht zoals die nu gelden gaan veranderen. "We moeten ons ook goed realiseren dat er een goed opgebouwd en samenhangend systeem met veel ingebouwde checks en balances wordt losgelaten", aldus Berendonk.

Rendac heeft recht op een schadeloosstelling als de nieuwe wet gestalte krijgt. Dat hangt volgens Berendonk samen met de wettelijke plicht die het bedrijf tot nu toe heeft om het risicomateriaal op te halen en te verwerken. "Er is destijds één onderneming aangewezen voor heelNederland, die de plicht heeft al het risicomateriaal te verwerken. Het bedrijf heeft daarvoor geïnvesteerd en zich aangepast aan die situatie. Als dat nu gaat veranderen is het normaal dat daar een schadeloosstelling tegenover staat."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  langs

  hebben ze jaren de zaak naar hun hand gezet, proberen ze nu ook nog slagroom toe te krijgen.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  wie zal dat betalen???

 • no-profile-image

  wilbert

  Conurrentie is een goede zaak. Rendac is nu allenheerser, en dat merk je aan de tarieven en de service.
  Verwerking van kadavers is een miljoenenzaak met grote wintsmarges.
  Voor de grondstoffen en voor de eindproduken moet flink betaald worden, zo kan ik ook ondernemen. Dit is niet meer van deze tijd !

Of registreer je om te kunnen reageren.