Home

Achtergrond

Reclassering moet scherper toezicht houden

De reclassering moet scherper controleren of een veroordeelde zich in zijn proeftijd aan de opgelegde voorwaarden houdt, bijvoorbeeld aan een contactverbod of een gebiedsverbod.

Zodra iemand de voorwaarden overtreedt, wordt het Openbaar Ministerie (OM) ingeschakeld. Dat kan de rechtbank vragen een voorwaardelijke celstraf alsnog uit te voeren of om de bijzondere voorwaarden voor de proeftijd aan te scherpen.

De bewindslieden van het ministerie van Justitie hebben dat maandag aan de Tweede Kamer geschreven. Ze willen ook dat reclasseringsorganisaties in zijn algemeenheid intensiever toezicht gaan houden. Het aantal beschikbare uren voor toezicht zal gemiddeld met 33 procent stijgen. Daarbij geldt dat veroordeelden die een groot risico lopen om opnieuw in de fout te gaan, het meest strikte toezicht krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.