Home

Achtergrond

Rechter verbiedt kerstkoopzondag Lisse

De kerstkoopzondag die de gemeente Lisse zondag op het programma had staan, is van de baan.

De voorzieningenrechter in Den Haag schorste vrijdag het besluit van het gemeentebestuur om de winkels op 20 december open te stellen.

Zeven winkeliers hadden bezwaar gemaakt tegen het besluit van de gemeente Lisse om zondag de winkels te openen. Ze spanden een geding aan bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB). Dat deden ze onder meer wegens hun geloofsovertuiging of omdat ze zes dagen werken voldoende vinden. De ondernemers mochten wel besluiten om dan maar de deuren dicht te houden, maar daarmee zouden ze omzet mislopen.

Volgens hun raadsman Thomas van Vugt bepaalt de winkeltijdenwet dat winkels hun deuren op zondag mogen openen bij bijzondere gelegenheden. "Lisse heeft niet kunnen aantonen dat er een verband is tussen de 20e december en een of andere feestelijkheid'', aldus Van Vugt. Dat het een paar dagen later Kerstmis is, maakt niet uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.