Home

Achtergrond

Rechter beslist over situatie zeilmeisje

De rechtbank in Utrecht maakt rond 18.00 uur bekend of Laura Dekker uit huis moet worden geplaatst.

Bureau Jeugdzorg heeft in een spoedzitting om de uithuisplaatsing gevraagd. De zitting is om half 4 begonnen. De 14-jarige Laura werd wereldnieuws omdat zij in haar eentje een zeilreis om de wereld wilde maken.

Laura werd dit weekeinde door haar familie als vermist opgegeven. Zondagavond werd ze op Sint Maarten aangehouden. Ze arriveerde dinsdagochtend op Schiphol waar ze meteen werd verhoord door de politie. Na het verhoor droeg de politie haar over aan Bureau Jeugdzorg, onder wiens toezicht het 'zeilmeisje' staat.

Een woordvoerster van Laura Dekker liet vandaag weten dat de omgeving van Laura zich zorgen maakt over haar welzijn. ,,Ze heeft een hel van een week achter de rug. Weten de instanties wel waar zij mee bezig zijn? Is dit allemaal nog voor het welzijn van Laura?'', zei woordvoerster Marieke Woertman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.