Home

Achtergrond

Ramses Shaffy (76) overleden

Zanger en acteur Ramses Shaffy (76) is vanochtend om half acht in Amsterdam overleden. Dat maakte zijn management bekend.

Dit voorjaar werd er bij hem slokdarmkanker geconstateerd. "Eind vorige week verslechterde zijn gezondheid aanzienlijk. Vanochtend is hij rustig ingeslapen'', stelt het management in een verklaring.

Zijn slechte gezondheid weerhield Shaffy er echter niet van soms nog in de openbaarheid te treden. Eind oktober woonde hij nog een cd- en dvd-presentatie van zijn werk bij. Zangeres en vriendin Liesbeth List bezocht de zanger maandagavond nog. Bij dit bezoek was hij volgens zijn management "blij en aanspreekbaar''.

Shaffy werd in 1952 aangenomen op de Amsterdamse toneelschool en debuteerde drie jaar later bij de Nederlandse Comedie. De carrière van de zanger kende veel hoogtepunten en werd gekenmerkt door intensiteit en turbulentie. Eén van zijn bekendste uitingen was de jarenlange samenwerking met zangeres Liesbeth List.

De laatste jaren van zijn leven verbleef Shaffy in het Sarphatihuis in Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.