Home

Achtergrond

RIVM: eerste Nederlandse sterfgeval gemuteerd griepvirus

Voor het eerst is in Nederland iemand overleden aan een gemuteerde variant van de Mexicaanse griep.

Dat maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag bekend. De man overleed zondag in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Al eerder meldde het RIVM dat er drie patiënten met Mexicaanse griep waren die resistent bleken tegen de virusremmer Tamiflu. De man die zondag overleed was een van hen. De patiënt was al ernstig ziek toen hij besmet raakte met het H1N1-virus.

"Veranderingen bij virussen zijn heel gebruikelijk. Zo verandert de normale seizoensgriep elk seizoen ook een beetje. Dat is een reden waarom de vaccinatie ieder jaar moet worden aangepast'', lichtte een woordvoerder van het RIVM toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.