Home

Achtergrond 1 reactie

RIVM denkt dat griep voorbij is

De griepepidemie in Nederland lijkt voorbij. Dat stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag bij de presentatie van de jongste cijfers over de Mexicaanse griep.

Vorige week meldde onderzoeksinstituut Nivel al dat de griepgolf voorbij is. Het aantal mensen met griep neemt al langere tijd af. Afgelopen week kwam dit aantal onder de grens te liggen waarbij nog sprake kan zijn van een epidemie, aldus het Nivel.

De afgelopen dagen werden twee nieuwe sterfgevallen gemeld: een 57-jarige man en een 62-jarige vrouw, die allebei al ziek waren voor ze griep kregen. Het aantal gerapporteerde ziekenhuisopnamen in Nederland is ten opzichte van vorige week verder gedaald: 31 patiënten tegenover vijftig vorige week.

In totaal zijn tot en met 23 december 2156 mensen in een ziekenhuis opgenomen geweest en 53 patiënten overleden. Bij 57 procent van de opgenomen patiënten en bij 90 procent van de overleden patiënten was al sprake van ziekte voor de griepbesmetting.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frans J.M. Hendriks

    Wat was er toch een ophef en een angstmakerij onder de bevolking nodig om een reeds op voorhand geplande injectie van het hele volk zonder teveel verzet te kunnen uitvoeren. Mijns inziens ging het niet om de griep, maar om de inenting zelf. Nu is dan ook de vraag door welke oorzaak de mensen overleden zijn. Er zijn namelijk op Internet raporten over geheime plannen van regeringen om de wereldbevolking te decimeren. Dat wordt dan altijd afgedaan als samenzweringstheorieen.
    Maar we zien nu reeds voorbeelden van het decimeren van de veestapel in de Veeteelt. Geen verzet. Hitler deed het met onze Joodse en anderzins door hem verachtte medemens. Weinig verzet. Is er ooit een menselijke regering geweest die men kon vertrouwen...?

Of registreer je om te kunnen reageren.