Home

Achtergrond 11 reacties

"Q-koortshype is onnodige paniek"

Dierenarts G. Veldhorst uit Volkel vindt de ophef over de Q-koortsbesmettingen "onnodige paniek."

In het Reformatorisch Dagblad zegt Veldhorst dat de overheid al lang serieus bezig is met de bestrijding van de ziekte. "We kunnen met wijsheid achteraf van alles roepen, maar er wordt veel onnodige paniek gezaaid. De ziekte is niet nieuw, er is alleen even een piek, waarvan ik denk dat die na een paar jaar weer verdwijnt."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a nonymus

  Beste GJ, dank voor je reactie. zoals zovele dagen op 08-12-2009 de gehele dag geen geestverruimende of -beperkende middelen genuttigd. maar omdat je duidelyk in de ontkenningsfase zit is deze conclusie je vergeven. saxb8g dezekeernogalduidelyk

 • no-profile-image

  a nonymus

  jahoor, valt allemaal wel mee. paar duizend zieken en officieel elf ( 11) doden, hoeveel het er en het echt zyn zal ook wel geclassificeerd zyn. toch leuk zo'n staatstapyt, waaronder alles maar weggeveegd kan worden, of werpt de heilige marianne T haar schaduw hier vooruit en zyn ze by voorbaat zo bescheten voor die dierfundi's, dat er gewoon wat mensenlevens aan opgeofferd worden. suggereren dat er op ministerieel ninveau geheuld wordt met die lui is natuurlyk ongepast en ik wil my hier beslist verre van houden, maar toch...vroegtydig adequaat ingrypen voorkomt de zo gevreesde en nu duidelyk optredende stinkende wonden en ik vrees dat de geur nog veel penetranter gaat worden. maar nee er is onlangs natuurlyk al een veel groter staatstapyt aangeschaft, waar alles lekker onder past.ss6xg6 lykthetwel.

 • no-profile-image

  gerrie

  Met een toename van het aantal Moslims hier in het Westen zullen de eetgewoonten ook gaan veranderen. Daarom worden er steeds meer geiten gehouden met nieuwe ziekten als gevolg. Vraag en aanbod toch??? Niet alleen de lusten, maar je krijgt ook de lasten. Gewoon enten en niet piepen.

 • no-profile-image

  ineke

  ik vraag me af of we niet op de goede weg zijn met enten van al die geiten. Laat ze maar alle geiten in Nederland enten. En geen onnodige gezonde geiten die zwanger zijn en gezonde babygeitjes krijgen vermoorden, want dan krijg je weer overspannen dierenartsen die arbeidsongeschikt raken.

 • no-profile-image

  Tiny Delisse

  Ik snap dat dierenartsen het allemaal maar een hype vinden die Q koorts.en het opruimen van de dieren geiten uit de besmette gebieden.
  Het is onghoord hoe het mogelijk is dat deze bijzonder vervelende en zeker niet ongevaarlijke ziekte zo lang als onbeduidende ziekte verschijnsle heeft kunnen operen
  Samen werken vanuit 'gelijke belangen' tussen de boeren belangen organisaties, dierenartsen en ministerie van landbouw en gezondheid? werkt blijkbaar!
  Meer dan schandalig!
  Blijkbaar levert verzwijgen van de ernst van Q-koorts besmetting meer geld op binnen dit maatschappelijk machtsblok dan het in openbaarheid brengen.
  Bij de Mexicaanse griep, verliep/verloopt de weg in precies omgekeerde volgorde?!
  Blijkbaar een ander machtsblok!

 • no-profile-image

  hm voogt

  De heer Veldhorst heeft wel makkelijk praten. Zelf is hij waarschijnlijk niet besmet geraakt of ziek geworden. Hij zou zich eens moeten verplaasten in de situatie van mensen de echt goed ziek zijn geweest door de q-koorts. In dat geval zou hij niet zulke onzin uitkramen. In april ben ik met q-koorts in het ziekenhuis terecht gekomen. Tot op vandaag de dag heb ik nog niet normaal mijn werk kunnen doen. Door de q-koorts is 2009 voor mij als kleine zelfstandige een financiele ramp geworden. Het feit dat Veldhorst deze mening in het Reformatorisch Dagblad ventileert zegt mij al genoeg.

 • no-profile-image

  joost

  Nou meneer voogt, je collega,s hebben dik schijt aan U zo te zien.
  Dat U er doodziek van bent geweest interreseerd hun geen moer.
  Geld zal ook nu weer voor alles gaan.
  Dierenleed, onzin, hoe kan een product nu lijden.
  Wat hebben we toch een fantastische beschaving.

 • no-profile-image

  GJ

  A Nonymus, het is mij niet duidelijk hoe jij nu al een conclusie kunt trekken dat ik in een ontkenningsfase zou zitten.
  Ik heb zelf misschien een neut nodig om je lettercombinaties te begrijpen.
  Voorlopig schrijf je wartaal.

 • no-profile-image

  gj

  A Nonymus, kun je een keer je reactie opschrijven als je nuchter bent?

 • no-profile-image

  astrid

  ja ik ben ook voor gewoon enten. En dan niet zo'n hype maken als bij de mexicaanse varkensgriep.Polen heeft niet eens entstof ingekocht en ook oostenrijk heeft de WHO dringend verzocht de alarmfase 6 terug te draaien. Nederland blijkt miljoenen vaccins over te hebben en heeft die maar alvast doorverkocht. Nu al een ziekenhuis in Breda geadviseerd heeft om geen tweede enting te laten zetten, zal het niet lang duren totdat er geen hond meer ent. Dan kan de rest van de entstof als ontwikkelingshulp weg. Want ja als je iets kado krijgt mag je het niet weigeren.

 • no-profile-image

  john

  hoezo dat zegt me genoeg. Mij zegt dat niet veel. Een reformatorisch dagblad lijkt me een soort dagelijks verschijnende krant. Wanneer die goede man een artikel geschreven had panorama had het dan ook genoeg gezegd? Of wanneer hij het tijdens een kop koffie bij de boerin aan tafel verteld had, had het dan ook genoeg gezegd?
  Deze man, die wel degelijk niet de eerste de beste is anders zou hij niet in het reformatorisch dagblad schrijven, verkondigd een mening van iemand die op zijn minst verstand van zaken lijkt te hebben. Dus het wordt tijd dat ik me ga aboneren op zo'n krant.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.