Home

Achtergrond

Q-koorts op twee Belgische geitenhouderijen

In België is Q-koorts geconstateerd op twee geitenhouderijen, een in Vlaanderen en een in Wallonië.

Dat heeft minister-president Kris Peeters van de Vlaamse regioregering vandaag gezegd na afloop van een overleg over de ziekte. Daar is afgesproken dat zal worden geprobeerd het vaccin tegen Q-koorts voor dieren zo snel mogelijk op de Belgische markt te brengen.

In België bestaat vooralsnog weinig onrust over de Q-koorts. Volgens voorzitter Piet Vanthemsche van de Vlaamse Boerenbond is de situatie in zijn land niet vergelijkbaar met die in Nederland. België kent volgens de landbouworganisatie veel minder geitenhouderijen dan Nederland en die zijn bovendien veel kleinschaliger. De ziekte kan zich daarom minder snel verspreiden.

In Vlaanderen zijn tot dusver negentien mensen geregistreerd die besmet zijn met de Q-koorts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.