Home

Achtergrond

PvdA wil opheldering boek Rijkswaterstaat

PvdA-Tweede Kamerlid Lia Roefs wil opheldering van minister Camiel Eurlings (Verkeer) over een kritisch boek over Rijkswaterstaat.

Onderzoeksjournalist Marcel Metze gaat in het boek Veranderend getij in op de reorganisatie die Rijkswaterstaat sinds 2003 heeft doorgemaakt. Met het resultaat was de dienst niet tevreden. De organisatie wilde uiteindelijk alleen een gekuiste versie uitbrengen. Metze ving gisteren bot bij de rechter met een verzoek om de ongekuiste versie te mogen publiceren.

Roefs noemt het vreemd dat Metze bij het begin van zijn onderzoek de vrije hand kreeg, maar dat daarna de afwijkende (negatieve) meningen uit het manuscipt werden verwijderd. Het boek zou nu in aangepaste vorm zelf worden uitgegeven door Rijkswaterstaat.

De PvdA'ster vraagt zich af waarom belastinggeld wordt uitgegeven aan een gecensureerd boek, terwijl het volgens haar de bedoeling was een openhartig en onafhankelijk boek te laten schrijven. Ten slotte vraagt zij de minister om het manuscript ter inzage naar de Kamer te sturen. "Ik wil graag lezen wat er fout gaat bij Rijkswaterstaat'', aldus Roefs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.