Home

Achtergrond

PvdA wil grondig onderzoek naar Q-koorts

De PvdA wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de gang van zaken bij de aanpak van de Q-koorts.

De onderste steen moet boven, aldus Harm Evert Waalkens donderdag in het Tweede Kamerdebat over de Q-koortsaanpak van het kabinet.

Waalkens wil dat een onafhankelijke commissie op 1 februari aan de slag gaat en voor de zomer rapporteert. "Na de zomer kunnen we er dan over discussiëren.'' De PvdA'er wil aandacht voor de in zijn ogen belabberde communicatie tussen de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw en de manier waarop die departementen vervolgens de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) aanstuurden. "Ook alle momenten van besluitvorming en momenten van nieuwe ontwikkelingen waarbij geen besluitvorming volgde'', wil hij op een rijtje hebben.

De PvdA vindt een volstrekt onafhankelijk onderzoek nodig om een gewogen politiek oordeel te kunnen maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.