Home

Achtergrond

Protest in Franse winkels met Operatie Tandenborstel

Franse akkerbouwers, wijnboeren en tuinders hebben vandaag bij supermarkten in het Zuid-Franse Perpignan een nieuw soort actie gevoerd die ze zelf Operatie Tandenborstel hebben gedoopt.

Tientallen actievoerders komen tegelijk de winkels binnen en nemen alle winkelkarretjes in beslag. Ze gaan daarmee de hele winkel door maar kopen uiteindelijk maar één goedkoop product, een tandenborstel bijvoorbeeld.

Met hun actie protesteren de boeren en tuinders in Zuid-Frankrijk tegen de naar hun mening buitensporige marges die de supermarkten op hun producten leggen. Bij de eerdere acties van afgelopen zomer hebben ze de winkelbedrijven al laten weten dat ze net voor de kerst terug zouden komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.