Home

Achtergrond 16 reacties

Procedure tegen ruiming bij bedrijf met twee locaties

Minister Verburg wil de drachtige dieren op beide locaties van geitenhouders Evert en Mira Jansen uit het Drentse Hoogersmilde ruimen.

Op slechts één van de locaties is echter een Q-koortsbesmetting geconstateerd in het tankmelkmonster. Op de andere locatie – met opfokgeiten – zijn de bloedmonsters negatief.

De geitenhouders en hun advocaat Johan van Groningen uit Middelharnis vinden dat in elk geval de dieren op de onbesmette locatie gespaard moeten blijven.

Johan van Groningen zegt dat de situatie bij zijn cliënt uniek is. "Er zijn ook andere geitenhouders die hun situatie aan mij hebben voorgelegd, aan wie ik geadviseerd heb om de ruiming niet juridisch aan te vechten. Er is geen rechter in dit land die zijn vingers brandt aan een verbod op de ruiming van een besmet bedrijf."

In dit geval ziet Van Groningen reële kansen om de drachtige geiten te sparen. "Er zit een afstand van wel anderhalve kilometer tussen het besmette bedrijf en de locatie waar de opfokgeiten staan. Bovendien zijn de monsters van de opfokgeiten negatief. En als de geiten op een ander bedrijfsnummer zouden staan, zouden ze gespaard blijven. De dieren moeten alleen geruimd worden, omdat ze administratief gekoppeld zijn aan het bedrijf van mijn cliënt."

De opfokgeiten zijn nooit op het bedrijf van de geitenhouder geweest en ze zijn afkomstig van Q-koortsvrije bedrijven. De juridische procedure die Van Groningen heeft aangespannen, dient morgen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nog steeds

  beste gerrit kun je meteen zien wat je aan enten hebt niks dus ook de geente dieren worden nu geruimd. Door al de media aandacht en mensen die geloven in tieme en volgelingen. De politiek is zelfs bang voor nog meer media komentaar want als je het over natuur of dierwelzijn hebt staat ineens iedereen rechtop. De meeste hebben geen enkel benul van wat een boer eigenlijk doet alleen maar van horen zeggen. Als er meteen volop geent was was mischien beter geweest achteraf maar ook dan was mevr tieme wel weer aant zeuren geweest over dierwelzijn. De meeste boeren hebben het beter voor elkaar als de veel particulieren met hun huisdier. Als een dier goed word gehouden gaat hij langer mee en is de productie beter dus zal iedere boer dat juist goed doen al jaren. Ik was een paar weken jongvee aant ophalen voor de winter om op te stallen krijg ik me toch een commentaar van wandelaars dat het schandalig is dat ik dat vee en een wagen stop om in de stal te doen. Ik zeg meteen het gras is op ze moeten naar binnen voor de nattigheid nou er werd gewoon gescholden tegen mij en dat is gewoon uit onwetentheid. En dat is HET grote probleem met de meeste dierenvrienden. Veel sterkte toegewenst aan de geithouders geruimt of niet.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Even iets buiten dit onderwerp om, er zijn op dit forum een aantal mensen die beweren dat de Qkoorts,BSE,mkz,varkenspest envogelgriep en andere veeziektes door LNV of aanverwante clubs is"uitgezet"in het land.
  Laten we nou eens aannemen dat dat zo is:DIT BETEKEND DAT DE "INTENSIEVE" VEEHOUDERIJ IN NEDERLAND DUS PERFECT GEREGELD IS,ALLE DIERZIEKTES DIE OP HET CONTO VAN DE BIO INDUSTRIE ZIJN GESCHREVEN ZIJN DUS NIET DE SCHULD VAN DIE VERMALEDIJDE BIO INDUSTRIE!!!!
  Toch graag een reactie van alles en iedereen die zo graag de veehouderij de schuld geeft van al die ziektes!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Prima actie! Het is "uniek" dat een minister (lees: ministerie) van LNV keer op keer over de ene na de ander sector en tienduizenden of miljoenen dieren heenwalst, ten behoeve van het agri-industriële grootkapitaal. Dat dient eens grondig juridisch uitgezocht te worden.

 • no-profile-image

  gerrit van 't hek

  @eerlijk thuis: waarom schelden op de Partij voor de Dieren? Juist deze partij heeft als enige al 3 jaar geleden aan de bel getrokken en gevraagd om vaccinatie tegen Q-koorts. Keer op keer waarschuwt M.Thieme en ook ons Prov.Statenlid in Den Bosch. Neem trouwens alle informatie van die SPOTVOGEL eens ter harte! Deze man (of vrouw) is een deskundige die uit de wetenschappelijke wereld van Wageningen komt en die nu gratis en voor niks belangrijke info geeft die door Wageningen wordt achtergehouden. Doe er je voordeel mee wat hij/zij schrijft.

 • no-profile-image

  boerin

  Zojuist de uitslag van de procedure gehoord die men aangespannen had tegen het ministerie van LNV.
  Drachtige geiten met negatieve uitslag op Qkoorts op het andere bedrijf van deze mensen worden ook geruimd want administratief is het één bedrijf, volgens mw. Verburg.
  Aha, fout gedacht dus!
  Als men twee bedrijven heeft, met elk een apart adres dan heeft men ook twee UBN-nummers en dus ook een eigen administratie van elk bedrijf.
  I&R zit waterdicht in elkaar. Ik denk dat men daar bij LNV nu in de val is gelopen van het I&R-systeem.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Kijk prima aktie hoop op succes! Maar de partij van dieren en alle andere met een grote mond over dierwelzijn enz enz hadden dit toch ook gekunnen maar nee het is vakantietijd dus die zijn op wintersport! Het is dus weer een boer die aan het werk is voor zijn eigen vee!!!

 • no-profile-image

  overeem

  Dit is nu echt een klusje voor marianne Thieme, ze kan nu echt eens wat nuttigs doen. Spotvogel houd eens op met reageren , de boeren worden je zat. Deze mensen zitten in de problemen begrijp dat eens.
  Wij hopen van harte dat deze ruiming voorkomen kan worden en leven mee.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Zeg herkauwer waarom mag ik niet mijn mening plaatsen en jij en je vriendjes wel? Ik heb gewoon een mening die klopt en spotvogel en zijn vriendjes zitten hier een beetje de boel een beetje te verzieken met iedere keer te reageren op alles en nog wat. Kijk maar es hoe vaak er door hun gereageert word zodat ze iedere keer het laatste woord lijken te hebben terwijl ze alleen denken dat ze ergens verstand van hebben. Ik vraag ook niet om hulp van die dierenmevr maar zeg dat ze nu kan laten zien wat ze kan. Nederland gaat ten onder aan deze onzin partij. Zeker als net over de grens je word uitgelachen om zoeen partij. Ik wens de geiten houders veel sterkte toe in deze rare tijd. ps als jullie er niet tegen kunnen hier op de site het is niet verplicht te lezen hoor zg dierenvrienden!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Eerlijk thuis, jij kunt beter thuisblijven als je er je al druk over maakt wat ze over de grens denken van een van onze politieke partijen. En je bent kennelijk te kortzichtig om te begrijpen dat er in ons land gewoon behoefte was en is aan de PvdD. Anders hadden ze geen twee kamerzetels in de 2e kamer en eentje in de senaat. En anders hadden ze niet in tien dagen ruim 40.000 handtekeningen tegen de geitenmoord opgehaald. En wou jij nou gaan beweren dat je om 12.46u een zinnige bijdrage aan de discussie leverde. Man ,hoepel op naar huis. En blijf daar!

 • no-profile-image

  m.rijkers@rumaweb.nl

  Die zgn. wetenschappers uit wageningen heb ik de buik al lang van vol want er zijn daar vele "wetenschappers" die zorgen dat de eindconclusie klopt met de gevraagde uitslag want ook daar willen ze veel euro's zien en degene die die betaald word rijkelijk beloond!! Marianneke wil minder geiten dus die zal achteraf wel gaan mekkeren dat het zo niet nodig was geweest!! Zo gaat ze met de gehele dierhouderij om! En dat het buitenland ons uitlacht met de Pvd dat klopt helemaal en het is niet nodig dat we zo'n parij hebben in Nederland maar het betekend gewoon dat er in Nederland heel veel mensen wonen die een verkeerde tik hebben mee gekregen na hun geboorte!! In de landbouw word gemiddeld beter met de dieren om gegaan dan bij de huisdiertjes. Hoeveel vissen, poesjes, cavia's etc. worden zonder verstand te hebben hoe ze verzorgd moeten worden gehouden? En dan zullen we zeker niet praten over de poesjes en honden die tijdens de vakantie geloosd worden in de buitengebieden van Nederland!! Maar daar hoor je de Pvd nooit over!!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Overeem, je moet niet Spotvogel, hebben maar gasten zoals die 'Gemekker' en 'Eerlijk thuis' die niks anders dan onzin te schrijven hebben. Spotvogel, geeft nuttige informatie en weet alles van de ruimingen bij voorgaande (zogenaamde) uitbraken af. Waar dan ook in Nederland! Dat wou ik je wel even vertellen, maar jullie ageren altijd tegen de verkeerden. Marianne wordt altijd uitgescholden en nu is ze ineens wel goed genoeg om te hulp te schieten? Beetje hypocriet nietwaar? Heb je eigenlijk wel gelezen wat spotvogel vanmiddag om 13.29u aan Eerlijk Thuis geschreven heeft? Hij is verdorie zo netjes om zélfs op onzinaanvallen zoals van die 'Gemekker' te reageren.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Eerlijk Thuis, je moet niet veralgemeniseren en gaan invullen wat anderen 'wel aan het doen zullen zijn'. Marianne Thieme heeft bijvoorbeeld vragen ingediend bij de regering over ziektekiemen als vorm van bacteriële oorlogsvoering. Kijk maar in forum "geitenhouderij weg uit dorp". En het is natuurlijk wel primair het belang van een veehouder om de eigen zaken te behartigen. Ook juridisch. Persoonlijk ben ik nooit te beroerd om daarbij mee te denken en advies te geven en ik denk dat dit bij de PvdD, Wakker Dier en de Dierenbescherming ook zo ligt. Maar zolang als kritische mensen door de agri-sector alleen maar als vijanden worden beschouwd, kan moeilijk verwacht worden dat men meteen spontaan een Spong, Wladimirof of Moskowitz uit de binnenzak tevoorschijn haalt. En dat heeft niet met gemakszucht of onwil te maken.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Mijn wipstaart zit van voren, mekkerende bok. En wat zeur je nou tegen mij? Ik sta juist achter de geitenhouders en /sters en achter alle veehouders die door LNV weggesaneerd worden, zogenaamd vanwege de volksgezondheid.

 • no-profile-image

  bemoeial

  daar gaan we weer, heb het neit over elkaar kraak elkaar niet af, reageer dan niet.
  Heren:
  Het gaat hier over een beslissing of er gezonde geiten geruimd moeten worden die op een ander perceel staan dan het besmette perceel.

  Niet of je elkaars mening wel of niet onderschrijft

 • no-profile-image

  jan

  Zo gaat het toch altijd in ons land.Als de papieren maar kloppen...
  Zet hem op Thieme hier kun je echt het verschil maken.
  Ik wens de veehouder zeer veel succes in deze strijd.

 • no-profile-image

  geen

  Raak spotmus nu ben je op je wipstaart getrapt. Eerlijk thuis heeft gelijk let maar op na de vakantietijd wat er gebeurt met eventuele aktie's. Jij scheert ook vele boeren over een kam dus mag hij/zij dat toch ook gerust! Jij reageert ook overal op waar je maar kan om zo je eigen een beter mens te voelen! Sterkte toegewenst aan de geiten houders.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.