Home

Achtergrond

Prijsdaling huizen vlakt verder af

De prijzen van koopwoningen lagen in de maand november gemiddeld 4,7 procent lager dan in november vorig jaar.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De daling is daarmee kleiner dan in de maand oktober, toen bestaande koopwoningen nog 5,2 procent goedkoper werden in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder.

Tot en met augustus van dit jaar werd de prijsdaling van huizen steeds groter, sinds september wordt de daling wat minder groot. Wel daalde de prijzen in november verder ten opzichte van de maand ervoor. Vergeleken met de maand oktober gingen huizen 0,3 procent in prijs omlaag.

Het goede nieuws is dat in november nog maar 14 procent minder huizen van eigenaar wisselden dan in dezelfde maand een jaar eerder. In de eerste tien maanden van het jaar was dat 25 procent tot 50 procent minder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.