Home

Achtergrond

President Roemenië wint verkiezingen

De Roemeense president Traian Basescu heeft de presidentsverkiezingen van zondag nipt gewonnen.

Dat heeft de Roemeense kiesraad (BEC) zojuist bekendgemaakt. Het zittende staatshoofd kreeg 50,33 procent van de stemmen. Zijn tegenstrever, de sociaaldemocraat Mircea Geoana, bleef steken op 49,66 procent. Het verschil tussen de twee kandidaten was ongeveer 70.048 stemmen, op een electoraat van meer dan 10 miljoen mensen.

De Sociaaldemocratische Partij (PSD) van Geoana legt zich niet neer bij haar nederlaag. De oppositiepartij beschuldigt Basescu van fraude en zegt de uitslag te zullen aanvechten. Partijwoordvoerder Liviu Dragnea wees in Roemeense media onder meer op de uitslag van de prognoses, die Geoana als winnaar hadden aangewezen, en op het grote aantal ongeldige stemmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.