Home

Achtergrond

Politiek Italië veroordeelt aanslag

Politici van alle partijen in Italië hebben de aanslag op premier Silvio Berlusconi veroordeeld.

De leider van de rechtse Lega Nord, Umberto Bossi, sprak van een terroristische daad. Oppositieleider Pier Luigi Bersani van de linkse Democratische Partij noemt de aanslag "een niet te beschrijven actie die krachtig moet worden veroordeeld''. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA maandag gemeld.

Berlusconi werd zondag na een partijeenkomst op het plein voor de dom van Milaan in zijn gezicht geslagen met een hard voorwerp. Volgens de media ging het om een miniatuur van de dom, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Milaan. De waarschijnlijke dader is een man die al tien jaar voor psychische problemen in behandeling zou zijn.

President Giorgio Napolitano heeft de premier zijn solidariteit betuigd. Hij onderstreepte dat politieke en maatschappelijke tegenstellingen niet met geweld moeten worden uitgevochten en riep iedereen op tot zelfbeheersing bij het uitvechten van meningsverschillen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.