Home

Achtergrond

Politie en jeugdzorg wachten Laura op

De politie Utrecht en Bureau Jeugdzorg wachten Laura Dekker dinsdagmorgen op als ze op Schiphol arriveert.

De politie wil graag met Laura praten, zegt een woordvoerder van de Utrechtse politie, over wat haar bedoeling was en of ze eventueel hulp heeft gehad. De politie kijkt nog of er sprake is van strafbare feiten. Na het gesprek, dat de politie nog op Schiphol hoopt te voeren, wordt het 'zeilmeisje' overgedragen aan Bureau Jeugdzorg.

Laura is maandagmiddag van Sint Maarten vertrokken en vliegt via Curaçao terug naar Nederland. Ze werd vrijdag door familieleden als vermist gemeld. Zondagavond bleek Laura op Sint Maarten te zitten. Het 14-jarige meisje wil alleen om de wereld reizen, maar de rechter blokkeerde haar plannen en plaatste haar onder toezicht van Bureau Jeugdzorg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.