Home

Achtergrond

Ploumen blijft partijvoorzitter PvdA

Lilianne Ploumen is vandaag herkozen als voorzitter van de PvdA. Dat gebeurde op een partijcongres in Apeldoorn.

Ploumen werd twee jaar geleden voorzitter nadat ze een verkiezingsstrijd met oud-minister Jan Pronk had gewonnen. Nu waren er geen tegenkandidaten. De 47-jarige Ploumen is herkozen voor een termijn van vier jaar. Voor haar partijvoorzitterschap werkte ze onder meer bij Cordaid, Mama Cash en Plan International.

Verder werd ook Dig Istha, een voormalig campagnemanager van de PvdA, gekozen in het bestuur. De kandidatuur van Broos Schnetz, oud-voorman van Leefbaar Utrecht, haalde het niet. Schnetz was samen met Henk Westbroek oprichter van Leefbaar Utrecht. Hij zegde eind 2006 zijn lidmaatschap van die partij op, omdat de grootste opdracht van Leefbaar Utrecht - het dichten van de kloof tussen de burger en de overheid - volgens hem 'grotesk' was mislukt.

Mediastrateeg Istha moest begin dit jaar vervroegd opstappen als interim-directeur communicatie van PvdA-milieuminister Jacqueline Cramer. Istha trad in april vorig jaar aan op haar ministerie om het imago van Cramer op te poetsen. Maar hij kwam in de problemen nadat hij over voormalig PvdA-minister Ella Vogelaar (Wonen, Werken en Integratie) in een krant had gezegd dat zij ,,een clubje van eigenlijk allemaal vrouwen om zich heen verzameld'' had. Istha ging vervolgens aan de slag bij energiebedrijf RWE Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.