Home

Achtergrond

Plasterk: We zijn hier niet in Noord-Korea

Onderwijsminister Ronald Plasterk vindt dat de etnische achtergrond van studenten geen reden mag zijn om geen kerstboom in een school te plaatsen.

De dennenboom hoort bij de Nederlandse cultuur en moet daarom op iedere school geplaatst kunnen worden.

Hij kan echter niet toezeggen dat dat ook echt gebeurt. "Dit is aan de scholen, ons land heeft geen van overheidswege verplichte feestversiering. Wij zijn hier niet in Noord-Korea'', antwoordde hij vandaag op vragen uit de Kamer.

Vorige week ontstonden verwarring en commotie over de Haagse Hogeschool, die geen kerstboom zou willen plaatsen wegens het internationale karakter van de instelling. "Dat was niet het geval. De voorzitter van het college van bestuur van de Haagse Hogeschool heeft mij verzekerd dat er geen relatie is tussen de achtergrond van studenten en de plaatsing van deze ene kerstboom. Er staan 82 kerstbomen in de Haagse Hogeschool'', aldus Plasterk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.