Home

Achtergrond

Peuters en kleuters krijgen te veel zout binnen

Kinderen van twee tot vier jaar krijgen ongeveer 40 procent te veel zout binnen en kinderen van vier tot zeven jaar ongeveer 30 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Risicobeoordeling van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) in samenwerking met RIVM. Kinderen krijgten te veel zout door zuivel en vlees. Brood, melk, yoghurt, kaas en bewerkt vlees leveren het grootste aandeel in de te grote zoutinname door kinderen.

In een advies aan de ministers van volksgezondheid en landbouw zegt het Bureau Risicobeoordeling van de VWA dat er meer aandacht moet zijn voor de zoutconsumptie door kinderen van twee tot vier. De levensmiddelenindustrie zou meer aandacht moeten besteden aan levensmiddelen, die een belangrijke bijdrage leveren aan de zoutinname bij kinderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.