Home

Achtergrond 85 reacties

Petitie tegen ruimen van gezonde geiten en schapen

Op het internet is een actie gestart om de Tweede Kamer door middel van een petitie te overtuigen van de onzin van het ruimen van gezonde geiten en schapen.

Ondertekenaars stellen dat op grond van de informatie van het ministerie van LNV, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de GGD het ruimen van gezonde dieren niet helpt om Q-koorts uit te roeien.

De petitie roept op te zoeken naar een effectieve methode om Q-koorts te bestrijden en direct te stoppen met het afmaken van gezonde dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kritisch Lezer, hoe durf jij je te bemoeien met zaken die alleen LTO-leden aangaan? Je moest je schamen. Zélfs 90% van alle boeren heeft ziich daar niet mee te bemoeien. Daarom bemoeit LTO zich ook alleen maar met 100% van de boeren als ze er zélf vetter van worden. Laat Hans maar naar Kollumerpomp lopen, dan poets ik snel de Pompsterplaat!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Kritsche Lezer, enige logica heeft er bij LNV nooit bestaan. Boeren hebben de naam, maar de ware hufters zitten aan de Bezuidenhoutseweg! Ik volgde mijn intuitie en probeerde afgelopen week fotoshoots van ruimingen te maken, maar kwam bij bedrijven in het rivierengebied, de Achterhoek en Brabant nét te laat. Ze rijden met kadaverwagens waar niks op staat, dus geen herkenbare Rendac-krengentaxi's. En ik zag auto's van ambtenaren 'onopvallend' honderden meters vanaF geitenbedrijven geparkeerd staan. Zoiets valt mij juist op, maar ik hoef geen smoelen van huurmoordenaars op de foto. Het gaat mij om feiten. Wat inderdaad erg opvalt dat is de chaotische manier waarop ze bezig zijn. Overduidelijk een actie die erop gericht is om tijdens het politieke- pottenkijkersluwe kerstreces zoveel mogelijk bressen te slaan om de geitenhouders murw te maken en buiten westen te meppen. Want dat kunnen die LNV-hufters. Hebben ze geleerd van de vorige minister en DG! Die nu beiden elders aan het uitbenen en kapotmaken zijn. Er is best wat tegen te doen, maar dan moeten alle veehouders zich organiseren (nee, niet in LTO want dan gaan ze bij de duivel te biecht) en zware juristen in de arm nemen.

 • no-profile-image

  ll

  Ik heb af en toe het idee dat spotvogel dit forum alleen maar gebruikt om zijn boeken te promoten .Goed koop reclame maken.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dat is klote, verbaasde lezer. Ik ging ervan uit dat eenieder met een eigen bedrijf tegenwoordig wel een raadsman zou hebben of minstens een rechtsbijstandsverzekering of een toevoegingsadvocaat via de standsorganisatie. Op deze manier is men dus echt speelbal van kwade tegenkrachten. Ik ben maar een eenvoudig onderzoeker/schrijver maar ga morgen bekijken wat ik kan doen. Vanavond lukt dat niet meer, helaas.

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  kritische lezer, je bent geen boer en geen lid, dus waar reageer je eigenlijk op!

 • no-profile-image

  veel

  Spotvogel is op dit forum zijn 2e boek aant schrijven lijkt wel. Lijkt wel familie van de gentechfree vogel.

 • no-profile-image

  Manus

  Het eerste wat mij tegen de borst stuit is dat als de overheid iets wil (of bepaalde ambtenaren en die zitten in de "'regering"meer dan 4 jaren ) dan wordt het gewoon doorgedrukt goed of fout maakt niet uit. nu kiezen ze er ook nog voor om gezinnen te verwoesten met de kerst. een ding snap ik niet in Duitsland wordt niet geruimd in Belgie niet waarom in Nederland wel?? Zijn er in Nederland zoveel ambtenaren om wat te doen te hebben, gaan ze de ene keer een groep akkerbouwers pesten dan weer een groep koeien boeren en dan de varkens boeren en nu zijn de geiten aan de buurt. en binnens kamers zal wel gezegd worden 'Wij hebben weer een hoop mensen van de Q-koorts gered en ze geloven het zelf ook nog' volgens mij beleving zijn er in de hogere ambtenarij veel midden-linkse politieke kleur en geen binding met de agrarische sector. maar je ziet op elk ambtenaar niveau dat er mensen bij zitten die VINDEN dat ze belangrijk zijn.
  Laten de burgers nu maar een de "macht " grijpen en figuurlijk 50% van der ambtenaren ruimen, dan wordt het weer een stuk leefbaarder in Nederland.
  PS alleen de ambtenaren die zich zelf belangrijk vinden!!! je hoort tegenwoordig te vaak wet is wet maar als dat de waarheid is , is de democratie voorbij en die richting lijkt het wel op te gaan

 • no-profile-image

  kritische lezer

  En Hans, ik spring nog liever voor de trein dan dat ik LTO-lid word.

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Het is meer dan niks, Wipstaartje. Tijdens de mkz-crisis haalde de Dierenbescherming ruim 700.000 handtekeningen op tegen het ruimen van gezonde dieren, en Ent Europa meer dan 500.000. En bij elke nieuwe dierziektecrisis zien we, hoe veel het geholpen heeft.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Mis!! H Wilborts, dit is wél de bedoeling!!

 • no-profile-image

  gert overeem

  Beste geitenhouders en burgers,

  Bij ons zijn woensdag de geiten gescand, viel niet mee 300 drachtig 157 schijndracht dus 457 geruimd. Voor ons gevoel moesten we er alles aan doen om het op een nette manier de ruiming te voorkomen. Donderdag de zaken overdacht en weer aanspreekbaar geworden hebben we besloten de burgemeester van Barneveld te bellen. De woordvoeder is gelijk aan de slag gegaan en heeft alles in het werk gesteld om de tanker te doen keren en de ruiming maandag te voorkomen. Zeer veel bewondering voor de gemeente Barneveld maar uiteindelijk bleek aan het einde van de dag dat er aan het landelijk beleid niet was te tornen. Het geeft ons toch een goed gevoel dat we er alles aan gedaan hebben om op een nette manier te voorkomen dat de geiten maandag geruimd zullen worden. De mensen moeten niet denken dat Q koorts de laatste ziekte is waar we mee te kampen krijgen in deze wereld. Wie of wat er dan massaal geruimd moet worden nu de drachtige geiten wie wordt de volgende minderheid.

  voor minister Verburg en klink
  haastige spoed is zelden goed
  bezin eer ge begint

  Wij willen alle andere geitenboeren sterkte wensen en we hopen dat ze snel nog individuele testen zullen ontwikkelen zodat dit zo min mogelijk boeren dit hoeven mee te maken. Het is met geen
  pen te beschrijven hoe moeilijk het is.

  Bedankt voor alle steun die we van velen
  ontvingen

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Ik hoor Veerman nog zeggen: Boeren moeten allemaal lid worden van de LTO, dan kunnen ze een vuist maken tegen de politiek! En die politiek.... juist, die was hij zelf. Het zou in een fatsoenlijk land sowieso niet nodig moeten zijn om een vuist te maken tegen de politiek, tenslotte staan deze mensen ten dienste van de burgers (althans, dat krijgen we steeds te horen). Helaas, dit is de situatie zoals die zou móeten zijn.

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  kritische lezer, wat ik bedoel is dat als je wat wil veranderen aan de structuur van LTO zul je eerst lid moeten zijn. En als je geen lid ben wat verwacht je dan van LTO.

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Spotvogel schreef "Het wordt tijd dat deze barbarij ten einde komt en LNV het zwijgen wordt opgelegd". Grote woorden ? Overdreven ? Ik denk het niet. Ook bij de Q-koortsbestrijding roept hun handelen weer een zee van (terechte) vragen op.

  Als ik lees dat de deskundigen, waar de Ministers zich bij moeilijke besluiten - zoals het ruimen van gezonde dieren - graag achter verschuilen, pas op 10 december 2009 het advies uitbrachten dat een fokverbod een effektieve maatregel zou zijn ! Terwijl de Partij v d Dieren dat al maanden eerder concludeerde, en hierover een motie indiende. Die helaas door de Kamer niet werd aangenomen. Als daartoe voor de dekperiode besloten was, had er geen enkel bedrijf geruimd hoeven worden !

  Als ik lees dat de tankmelktestuitslagen, op grond waarvan een bedrijf besmet wordt verklaard, afhankelijk zijn van het moment van testen ! Dat besmet verklaarde bedrijven bij een volgende test niet besmet blijken, maar toch geruimd moeten worden...

  LNV doet maar wat. Het ruimen lijkt een DOEL op zich (om de volksgunst terug te winnen), en niet een middel om de Q-koorts effectief te bestrijden.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Zeg Spotvogel, wat vind jij nu van de manier waarop momenteel geruimd wordt? Ze doen te hooi en te gras wat. Enige lijn is er niet in te ontdekken. Lijkt me ook niet erg logisch i.v.m besmettingsgevaar.

 • no-profile-image

  anti

  Nu houden die schijheilige CDA-ers ook nog een mis. Wat een misselijkmakend gebaar. Uitmoorden en dan gaan bidden. Wanneer sterft dit grgrgrgistelijk volkje uit??? Juist, bij de volgende verkiezingen. Letterlijk het KRUIS erover. Of het kruis van verburg, is ook wel wat.............

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ik ben dan wel geen jager, maar in zulk een zaak is niet geschoten sowieso altijd een flater! Persoonlijk had ik allang bij de voorzieningenrechter om schorsing gevraagd en me vervolgens meteen tot de economische rechtbank gewend met het verzoek om de ruiming op te schorten totdat onderzoek meer helderheid in de zaak zou hebben gebracht. En analoog had ik een request aan de Hoge Raad gericht met een ernstige klacht over het functioneren van zowel de minister van LNV als van die van Volksgezondheid, met betrekking tot hun voorkennis inzake aanwezigheid van Q-koorts en het laakbaar handelen, ziekten en dood ten gevolge hebbend! Dat zou minstens twee jaar respijt en vermoedelijk seponering van het ruimigbevel hebben opgeleverd.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Er zijn al meer dan 6100 handtekeningen onder de petitie gezet. Mensen schakel iederen in en zorg dat het er honderdduizend worden.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Kunnen ze niet een 'krengentaxi' naar de Bezuidenhoutseweg sturen? Dan kan daar de ruiming nog nét voor oud en nieuw klaar zijn.

 • no-profile-image

  a.f.m. beijer

  zin loos in duitsland haden zu in 2003 ook een uit braak en daar kondese het wel een op een onder zoeke bij schaapen staat in stal en aker maar hier wort over de rug van de boeren een macht strijt ge voert van twee minesteries

 • no-profile-image

  Griet

  Deze regering, vooral de christelijke partijen, leggen alle handtekeningen lachend naast zich neer. Er is meer nodig dan papier. Waarom niet massaal het vertrouwen en het lidmaatschap in LTO opgezegd? Waarom niet een nieuwe vakbond opgericht? Waarom geen fysieke betoging georganiseerd? Ook nu kunnen de gedupeerden met tractors naar Den Haag. Nu krijgt de sector dan absoluut voldoende steun en fysieke aanhang. Ik begrijp deze matheid niet en het gebrek aan eerlijk, zinvol verzet. Is er nog meer aan de hand? Krijgen de gedupeerden bijv. zoveel geld dat het een optelsom is geworden en het sputterend toestaan van de ruiming het meest winstgevend is? De sector wordt niet kapot gemaakt. Mooie drachtige gezonde dieren wél. Dat is waar het om gaat. Dit is een hel op aarde waarin de duivels het woord overstemmen van "de Boodschap" en allemaal alleen voor de eurootjes. "Pas op voor de wolven in schaapsklederen" las ik ooit in een boek. Nu weet ik wie ermee bedoeld werden. Het ultiem banale is geschied. Het symbool van het vrouwelijk, een gezonde dracht, het symbool van smetteloze rijkdom en pracht, het wonder van de natuur, is fysiek en ook symbolisch bestreden voor de heerschap van de euro's. Dit is een sein dat ook in het vervvolg, nietsontziend, meedogenloos en heidens zal worden geregeerd!

 • no-profile-image

  A.B. Bruinewoud

  Ik geloof dat we met zn allen gek zijn geworden in Nederland

 • no-profile-image

  spotvogel

  "Ja Dat Zal", ik neem aan dat LTO daarbij doelt op de VEEWET 1799, die door Veerman tijdens de vogelgriepruimingen in 2003 uit het stoffige LNV-archief werd opgediept
  en op grond waarvan er destijds op totalitaire wijze ruimingen werden doorgevoerd. In de hoofdstukken 122 (Veewet 1799), 124 (Totalitair) en 135 (Recht) van mijn dossier 'de Pestvogels van Veerman' wordt aandacht aan dit regelrechte misbruik van een stokoude wet besteed. Die wet bleek in 2003 niet aangepast te zijn aan het enorm veranderde tijdsgewricht, zodat er op zijn minst sprake was van het oneigenlijke gebruik van een volledig verouderd wetsinstrumentarium. Zowel het gebruik van die wet als de gevolgde bestrijdingsmethoden werden door de Utrechtse viroloog Prof. Dr. A.Stegeman scherp veroordeeld. Ik heb niets vernomen omtrent enige recente prarlementaire behandeling ter herziening en actualisering van die zwaar verouderde wet, zodat daarin mogelijk aangrijppunten te vinden zijn om de huidige ruimingen mee aan te vechten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nooit eerder hebben wij een regering gehad (en deze is nu al bijna acht jaar bezig) die land en volk bedolf onder zulk een lawine aan onzinnige Gelegenheidswetgeving. Waarom krijg ik het nare gevoel dat het met die GWWD ook wel zoiets kan zijn? De senaat (1e kamer) moet de deugdelijkheid van wetgeving controleren, maar hoe is de zetelverdeling daar ook alweer?

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Herkauwer, stop even met poetsen en zet je oren open. LTO meent inderdaad het alleenrecht te hebben en voor alle boeren onderhandelingen te kunnen voeren. Dat er dan zo links en rechts wat koppen rollen, ach....dat hoort bij het spel. Er zou eens nagegaan moeten worden of LTO nog wel de benodigde 50% vertegenwoordigt. Er schijnen de nodige bejaardentehuizen bij elkaar opgeteld te worden, om aan de "leden"te komen.

 • no-profile-image

  Hans

  Waarom beandwoord je mijn vraag niet. Voor de trein springen is makkelijk en kan altijd nog. Je andwoord vind ik voor alsnog niet echt kritisch.

 • no-profile-image

  gert

  foutje in vorig berichtje

  melktank hebben ipv worden

 • no-profile-image

  wipstaartje

  En Veel Gezwets, hoeveel pleerollen heb jij al volgesmeerd?

 • no-profile-image

  spotvogel

  Jawel Henk, ik heb daar ook al geschreven: in vergelijking met Verburg komt dit nog altijd neer op BEAUTY AND THE BEAST!

 • no-profile-image

  kees vonk

  Ik snap nog steeds niet waarom de geitenhouders zich niet organiseren en maandagochtend meteen naar de Economische Rechter stappen en een onmiddelijke ruimingsstop afdwingen. Met hetgeen LNV en Volksgezondheid aan nalatigheden gepresteerd hebben en met het standpunt van de meerderheid van de dierenartsen achter zich moet er toch een harde vuist te maken zijn. Luister mensen: jullie worden genaaid en geofferd door Verburg en dit was allemaal allang gepland: ondervertegenwoordiging in kamer vlak voor kerstreces, ruimen in periode waarin bijna heel ons land met vakantie is en na nieuwjaar een hele sector kapot. Met de groeten van LNV en CDA. En met LTO absoluut nergens. Geef mij ook zo'n standsorganisatie!

 • no-profile-image

  JW

  Spotvogel, je hebt 100% gelijk met je opmerkingen dat tegen de uitvoering van deze heilloze plannen op alle manieren juridisch verweer zou moeten worden aangetekend.
  Want opnieuw veegt onze overheid de vloer aan met de Rechtsstaat.

 • no-profile-image

  ja dat zal

  LTO heeft laten onderzoeken of er juridisch mogelijkheden zijn (nieuwsbrief van 21 dec. j.l.) Hierut blijkt dat de minister bevoegdheden heeft die zijn vastgelegd in een wet in formele zin. Een rechter mag deze wet niet toetsen aan de grondwet. Dus een verzoek om een rechterlijk verbod met een beroep op de grondwet kan niet.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Op jouw eigen bericht van 08:42. Bovendien, mag ik alleen een mening hebben als ik boer ben of LTO-lid?

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Een handtekening zetten is het minste wat je kunt doen. En zelfs miljoenen handtekeningen zullen niet beletten dat elke dag weer drie geitenbedrijven veranderen in dode bedrijven. De mens wikt, de Haagse moordmachine beschikt. Grove taal, maar na varkenspest, mkz en vogelgriep is het ongelooflijk dat we dit opnieuw in Nederland mee moeten maken ! De Q-koorts zal er niet door verdwijnen. Je zou, na alle ellende en mooie beloftes bij vorige dierziektes, een volksopstand mogen verwachten. Het tegendeel is het geval. Het volk is tevreden, want "de bedreigde volksgezondheid wordt gered". Falende politici, die de zaak volledig uit de hand hebben laten lopen, bedekken hun nalatigheid onder deze dodelijke deken. Niet door weloverwogen en zorgvuldig handelen, maar door een in paniek op een achternamiddag genomen besluit. We laten het opnieuw allemaal gebeuren, en dat is het meest beschamend.

 • no-profile-image

  aurora

  Al krijg je 2 miljoen handtekeningen bij elkaar ,je zult er nog geen drol mee in beweging krijgen.Of je met handtekeningen iets bereikt in dit land!Mensen denken hiermee zich in het reine te voelen!?Doe iets wat echt aandacht trekt!Maar dat zit in de bevolking van tegenwoordig niet meer in,alles maar dan ook alles slikt men als zoete koek,de chemtrails doen zijn werk perfect!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ik ben het helemaal met je eens beste Zwartebroeker. Bij jullie in de buurt zijn ze al driekeer eerder als beesten tekeer gegaan: varkens, koeien en pluimvee. Nu de geiten en schapen nog en dan zijn de mensen aan de beurt. In 2003 presteerde Veerman het immers om tot in alkoven, keukenkastjes en kruipruimten bij burgers hobbydiertjes te laten ruimen. Zélfs bij kwetsbare peuters, kleuters en pubers! En er werd een moeder overste van een nonneklooster gearresteerd omdat ze een (1) kip in veiligheid had gebracht. En men moest hobbydieren als afval in kratten aan de straat zetten, en een dronken locoburgemeester schoot in Thorn een pauw uit de bomen die voor de journaalcamera door een AID-er de kop werd afgesneden. En niemand deed iets! Dat zijn de tegenwoordige Normen en Waarden van deze Rechteloze Machtsmisbruikstaat. Het staat allemaal in mijn dossiers 'de Pestvogels van Veerman' en 'Wachten op de Pandemie'. Alle feiten zijn dus vastgelegd. Het wodt tijd dat de barbarij ten eide komt en dat LNV het zwijgen wordt opgelegd.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Er zijn nu al bijna 6800 tekenaars dus het loopr best wel goed. Nioet zo negatief doen hoor: een petitie is een wettig middel en moet gerespecteerd worden. Daar zijn echt geenn miljoenen handtekeningen voor nodig. Als het en een paar honderdduizend zijn dan schrikt het CDA zich rot. Want die denken alleen maar in kiesdelers!!

 • no-profile-image

  Schepers

  Om de petitie te tekenen kun je op de site <> Op de site staat deze petitie bij actuele petities. Na het tekenen is het belangrijk om deze te bevestigen via een e-mail die je direct na het tekenen krijgt.

  om er rechtstreeks te komen-->
  <>

  Allen doen!!!!!!!! zeg het voort!!!! het gaat om gezonde dieren, het q-koorts probleem wordt zo niet verholpen. Ruimen is grote grote onzin. het voegt niets toe ten opzichte van de q- koorts.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Gewoon dubbelclicken op het woordje petitie dat in blauw staat afgedrukt in dit artikel. Er is ook al een petitie gehouden door de PvdD en die heeft in een dikke week meer dan 40.000 handtekeningen opgeleverd. Dat moet nog beter kunnen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad heer Wilborts, het is om de drommel wel de bedoeling van LNV om de hele geitenssector de nek om te draaien. Als je wilt weten waarom, dan verwijs ik toch nog maar eens naar de Spotvogel-dossiers: 'De Pestvogels van Veerman' en 'Wachten op de Pandemie'. Er is niks nieuws onder de zon. LNV is al vele jaren bezig om met behulp van virussen en bacteriën ijskoude saneringen uit te voeren. En daar moet eindelijk een eind aan komen.

 • no-profile-image

  boate

  Allemaal naar:

  <>

  En stuur de link door naar al je e-mailadressen!!!! Op naar de 100.000 protesten!!!!

 • no-profile-image

  jp kievit

  hoe kan ik meedoen

 • no-profile-image

  spotvogel

  Je hebt helemaal gelijk Gert Overeem: Q-koorts is beslist niet de laatste veeziekte waar we mee te kampen krijgen, het ruimen van hele veestapels aan gezonde dieren is volstrekte waanzin en het gaat er hier botweg om dat een kleine minderheid het onmogelijk kan winnen tegen een oneerlijke en nalatige overheid, die ook nog eens steunt op een structureel onbetrouwbaar politiek - financieel machtsblok. Ook A.F.M.Beijer heeft gelijk. Boeren worden opzettelijk door de overheid kapot gemaakt. En dat heeft helemaal niks meer van doen met de volksgezondheid, want daar hebben Verburg en Klink al vier jaar lang schijt aan gehad. Het is een ijskoude sanering en daarvoor kozen Verburg en Klink het politiek juiste moment: vlak voor het kerstreces zodat deze coupe makkelijk door de kamer te krijgen was! Dat er op deze manier mensen onnodig kapot gemaakt worden, daaraan heeft Verburg zich nooit veel gelegen laten liggen. Ik wens jullie en ander geitenhouders veel sterkte in deze zware tijden.

 • no-profile-image

  ?

  Dat is dus het mooie van US,niet alleen de president wordt vervangen, maar ook hoge beleidsmakers, ambasadeurs etc etc

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Griet, dit is inderdaad het eerste dat gebeuren moet: het opzeggen van het lidmaatschap van de LTO. Boeren hebben nog steeds niet in de gaten dat ze ieder jaar een enorm bedrag betalen om vervolgens door deze "belangenbehartiger" te worden uitgeleverd.

 • no-profile-image

  overeem

  Morgen moeten wij geruimd worden het gaat gigantisch tegenstaan.

  WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN FOKBEDRIJF EN MELKBEDRIJF. WIJ WORDEN GERUIMD OMDAT WE EEN MELKTANK WORDEN. SCHAPENHOUDERS FOKKEN ALLEN MAAR EN MOGEN BLIJVEN LOPEN. ZE KUNNEN ALLEEN MELKTESTEN DOEN DIT SLAAT TOCH HELEMAAL NERGENS OP.
  WIE KAN ONS DAT ZEGGEN EN WAT ZOU ER NOG AAN TE DOEN ZIJN

  Ik lees in de brief die omwonenden hebben gehad je kunt gerust naar een kinderboerderij gaan want die dieren zijn gevaccineerd, nou de onze ook.

  Het is de wereld op zijn kop

  g.overeem
  barneveld
  g.overeem1@hetnet.nl

 • no-profile-image

  Inge

  Gert Overeem te Barneveld.
  Wij wensen je heel veel sterkte, wijsheid en doorzettingsvermogen toe. Wij hebben er ook alles aan gedaan om het drama te kunnen uitstellen/voorkomen. maar helaas, ook zonder resultaat.
  Wij zijn afgelopen woensdag geruimd.
  Het was de langste en donkerste dag uit ons leven. In gedachten zijn we maandag bij je.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Dit is niet het moment om ergens luchtig over te doen maar dat is de kern van het probleem,spotvogel. De meeste boeren ''hebben'' geen advocaat'.
  Simpelweg omdat ze die nooit nodig hebben gehad.

  Gert, veel sterkte

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Kritische lezer, met Veerman is het zélfs nog veel erger. Hij is sinds bijna drie jaar voorzitter van
  Natuurmonumenten en breek mij de snavel niet open over wat hij daar allemaal flikt. Zonder overdrijving durf ik zeggen dat hij de hele vereniging van zo'n miljoen leden gegijzeld houdt en de hele achterban heeft afgeschermd van inhoudelijke informatie over wat het dagelijks bestuur aan het uitvreten is. Het is mij onmogelijk gebleken om inhoudelijk te communiceren met het ledenbestand, terwijl die info openbaar behoord te zijn. Daarom zegde ik al anderhalf jaar terug (het duurde even voordat ik het complete plaatje helder voor ogen had) mijn lidmaatschap van NM op en ik adviseer eenieder met klem om datzelfde te doen. Want het is een club die op een totaal foute wijze wordt geleid en aangestuurd. Over het ware gezicht van NM verscheen trouwens reeds in mei 2007 een hoofdartikel in Vrij Nederland. Onthullend!

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Het heeft ook weinig zin om een advocaat in te schakelen. De "Recht"erlijke Macht in dit land is nl. een verlengstuk van de overheid.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Ik ben benieuwd!

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  Griet, kritische lezer, Waren alle boeren maar lid van LTO. Nu zijn slechts 10 % van alle geitenmelkers lid van LTO, en toch verwacht de andere 90% dat LTO toch voor hun gaat strijden! Is dat terecht denk je?

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Beste Hans, als 10% van de boeren lid is van de LTO, dan is dat 20% teveel. De andere 90% verwacht niets van de LTO, dit zijn de wat slimmere boeren die lang geleden al gezien hebben wat de LTO werkelijk aan het doen is. De vakbonden zijn niet voor niets opgericht!

 • no-profile-image

  verbaasde

  kritische lezer, een beetje minder kan ook wel hoor(16.05)
  Ik ben het met je eens dat LTOnou niet je van het is maar dan komt de vraag:Waar moet de overheid dan mee aan tafel?
  Er is bij mijn weten geen andere club die de belangen van geitenhouders vertegenwoordigd.
  En als de overheid besluiten moet nemen zonder de landbouw er bij te betrekken is de beer helemaal los.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  En vervolgens dus net deed alsof ze serieus bezig waren om juridisch te onderzoeken wat de mogelijkheden waren. En Hans....het is me niet opgevallen dat je een vraag gesteld had. Je vond dat men eerst maar eens lid moest worden van de LTO. Nooit niet dus!!

 • no-profile-image

  Hans

  Waar weer uitblijkt dat je niet goed leest en wel brult

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ja Dat Zal, je vergist je tussen Hans en Frans. Het is die Bevelander Siepelpeller Frans die zo tekeer gaat. Er staat niet bij of hij uit de Hals of uit de Zak van Beveland komt. Dat is klote!

 • no-profile-image

  wilma

  Op dit eigenste moment 10.005 handtekeningen. Nou boeren, maak eens wat voort!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Een gelukkig en voorspoedig 2010 Anti Jacht. En ach, zei Piet Steenkamp (samen met prof. Duynstee de bedenker van het CDA) het al niet bijna 40 jaar geleden: "het eigen geweten is bij ons Christenen niet zo bijster sterk ontwikkeld!" Vergeef hen dus, want zij weten niet wat zij doen!

 • no-profile-image

  zwalker

  Wout, ik weet nog goed dat Steenkamp dat zei. Het is later zelfs nog verschillende malen door Dries van Agt herhaald toen hij als minister president de democratie aan het verkrachten was. "Mijn geweten is rein", heb ik hem toen horen zeggen en vervolgens ging hij bij de Jezuieten op de Heilig Landstichting biechten! Nu het hellevuur naar hem lonkt komt hij tot inkeer. Dat is tekenend voor die draaikonterige 'gelovigen'.

 • no-profile-image

  piet

  Het werd een aards paradijs! Geen respectloosheid, huichelarij en fakedemocratie meer. Refreshing!

 • no-profile-image

  wout van der paalen

  herkauwer verdomme nog an toe, hoe durf jij ons katholieken ervan te beschuldigen dat we geen geweten zouden hebben. Wij gaan iedere week te biechten en bidden dan voor penitentie. Dat is voor de staat veel goeidekoper dan dat alle zondaars de bajes in zouden moeten. Tel dus uit je winzt. Leve het CDA: de partij zonder geweten!

 • no-profile-image

  karel

  Al dik 9800 handtekeningen. Gaat mooi, maar haalt het niet bij de actie die de PvdD hield voor de kerst. Veertigduizend tekenaars in tien dagen!!

 • no-profile-image

  henk

  Ook steun uit onverwachte hoek van Brigitte Bardot

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ik ook beste lezer. Maar er zal toch iets moeten gebeuren en vooralsnog laten de geitenhouders zich ook als makke lammeren naar de halalbanken van C.D.A.Verburg voeren.

 • no-profile-image

  C.Fraanje MKZ Museum

  STOP het ruimen van gezonde geiten en schapen
  Het ruimen van deze dieren is niet bewezen effectief als bestrijding van de Q-koorts. En het verwoest zinloos het bestaan van honderden boeren gezinnen!
  PETITIE
  Wij
  burgers die het niet eens zijn met de beslissing van de Tweede Kamer om gezonde dieren te ruimen als bestrijding tegen de Q-koorts.
  constateren
  dat uitgaande van de informatie, gegeven op de websites van het Ministerie van LNV, RIVM en GGD, het ruimen van gezonde dieren niet effectief is om Q-koorts uit te roeien. Daarom moet gezocht worden naar een effectieve manier om Q-koorts te bestrijden en moet er per direct gestopt worden met het afmaken van gezonde dieren.
  en verzoeken
  per direct te stoppen met het ruimen van gezonde geiten en schapen!
  Stem ook en ga naar <> en doe mee
  C.Fraanje MKZ Museum Kootwijkerbroek

 • no-profile-image

  Ate H. Kuipers

  Het is weer eens zo ver, de pers (VPRO Zembla) maakt de burgers gek, de politiek wordt bang voor de publieke opninie en hoeps daar gaan weer 60.000 tot 90.000 gezonde dieren! Het CDA (waar ik lid van ben) moet zich toch wel diep schamen, dat haar ministers van lanbouw en volksgezondeheid zich vereenzelvigen met de Brinkhorst van 2001 die het flikte 450.000 gezonden runderen af te slachten (sinds die tijd noem ik hem BrinkWorst), dit terwijl we de beschikking over vaccins hebben. Minister Klink hanteerd bij mensen toch ook de Mexcaanse griepspuit. Beste CDA ministers, hierbij doe ik een dringend beroep op u deze slachtingen te stoppen en vaccinaties toe te passen. Neem uw verantwoordelijkheid als rentmeester van De Schepping en toon uw karakter ipv ANGST!

 • no-profile-image

  frans

  volgen mij weten die boeren niet wat qkoorst is voor smerige ziekte ,voor mij mogen ze al die geiten afmaken waneer de ziekte maar niet bij de mensen komt die k--boeren vinden een geit belangrijker dan een mensenleven dat heeft al aan welke mentaliteit bepaalde boeren hebben

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Zwartebroeker, neem gerust van mij aan dat het nog veel erger is dan ik het in mijn beide dossiers over de vogelgriep heb beschreven. LNV speelt al vele jaren dubbelspel en probeert zonder moeilijke en tijdrovende procedures grootscheepse saneringen en reconstructies door te voeren. Ten nadele van de boerenstand en ten faveure van het grootkapitaal. Ik kan zo een paar namen noemen van lieden die, betaald door de schatkist en dus door ons allemaal, de meest vieze spelletjes spelen. Ik zal ze gaag noemen tegenover Pieter van Vollenhove als hij deze stinkende Q-koortszaak mocht gaan uitzoeken. Of anders tegenover een parlementaire enquettecommissie. Want er is de boeren, hun families en hun dieren al veel teveel onrecht aangedaan door die stinkende poel des verderfs. Ik ben nergens lid van dus ook niet van de PvdD maar geloof me: er is geen enkele partij in de kamer die het béter voor heeft met mens en dier dan die partij. Ik blijf er op hameren dat er geprocedeerd moet worden. Individueel, maar dat is duur en erg moeizaam tegen een kwaadwillende bureaucratische tegenstander. En daarom roep ik op om zoveel mogelijk medestanders binnen de totale veehouderijsector te mobiliseren en de beste advocaten voor de goede zaak in te zetten. Balkenende is aan het bezuinigen en landsadvocaten zijn meestal geen erg slimme jongens. Want zij moeten salarieel vér onder Zijn norm blijven. Dus....!

 • no-profile-image

  ja dat zal

  De wet wordt niet bij naam genoemd, dus dat kan ik je niet zeggen. De basis van de genomen maatregelen zijn art. 21 en 22 van de GWWD.

 • no-profile-image

  geite

  verburg en klink dienen de geschiedenis in te gaan als de grootste dierenmoordenaars van 2009. meer kan ik er niet van zeggen. ik wens hen dan ook GEEN gelukkig en gezond 2010.

 • no-profile-image

  H Wilborts

  ik wil graag reageren ;
  het afmaken van GEZONDE DIEREN kan niets toevoegen om de Qkoorts te bestrijden ruim alleen de zieke en besmette dieren op ik weet dat het een hels karwij is maar wel het overwegen waard om alles individueel te onderzoeken dan weet men waar men staat aders werken jullie om de gehele geitensector om zeep te helpen dit kan toch niet de bedoeling zijn

  groetjes graag bericht

 • no-profile-image

  wipstaartje

  In de petitie is te zien dat er plaatselijk mensen heel erg actief zijn. Dat is juist met kerst een goed idee, want veel mensen verkeren nu in de familiekring zodat er heel veel personen te bereiken zijn. Geef de link dus door aan alle mensen in jouw straat, laan, buurt of dorp. En stuur de link via de mail door naar al jouw internetrelaties. Dan moeten die 100.000 handtekeningen snel te halen zijn.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Macht corrumpeert en dat blijkt steeds weer opnieuw uit de handelswijze van zogenaamde vakverenigingen of belangenorganisaties. Natuurlijk rijdt LTO al jarenlang een scheve schaats. En natuurlijk wordt er handjeklap met de overheid en het grootkapitaal gespeeld. De lidmaatschapsgelden kunnen dus veel beter worden gebruikt om een nieuwe organisatie op te zetten die over topjuristen kan beschikken en zich met werkelijk belangrijke zaken gaat bezig houden. Zoals het tot voor het hoogste Europse ecomische rechtscollege uitvechten van alle onterechte ruimingen en saneringsfaillissementen van het afgelopen decennium. Dat zie ik die Janmaat nog niet doen!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Gert, ik ben geen veehouder en zelfs geen boer, maar ik sta volledig achter jullie en dit ruimen moet niet kunnen. Het enige wat ik kan bedenken is dat je vanavond nog contact opneemt met jouw advocaat en via de voorzieningenrechter een schorsing aanvraagt. Het is jullie bedrijf, het zijn jullie dieren, het is jullie geld en het is jullie toekomst. En er is geen enkel volksgezondheidbelang mee gemoeid. Het gaat LNV om een ijskoude sanering van de geitensector en alleen daarom speelt dit nu uitgerekend in het kertsreces terwijl de kamer op vakantie is en de ziekte al vier jaar bij LNV bekend was terwijl ze opzettelijk niets gedaan hebben. Dus: neem het op met je advocaat en eis in ieder geval schorsing van de ruiming tot de zaak voor de rechter is geweest. Meer kan ik zo ook niet bedenken.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Spotvogel, ik denk dat je vertrouwen in de rechtstaat geheel misplaatst is. Ik weet het eigenlijk wel zeker!

 • no-profile-image

  kritische lezer

  De LTO zal niet strijden. Ook niet voor die 10%.

 • no-profile-image

  ja dat zal

  Beste Hans, waaruit blijkt dat een geit belangrijker is dan een mensen leven?? Ik denk dat men echt wel weet wat q-koorts is en er zelf ook zeker mee in aanraking is gekomen. Ik vraag me af waarom je zo tekeer gaat.

 • no-profile-image

  Demo

  Nee nederland zou geregeerd worden door ,herkauwer ,anti jacht(cda) ,wipstaartje,wandelaar,spotvogel,een of ander figuur uit siberie, jongens dan zou nog eens een echte ramp zijn

 • no-profile-image

  Demo

  O,ja ik was piet nog vergeten

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het is niet een kwestie van Vertrouwen, beste Kritische Lezer, want dat ben ik al vele jaren geleden verloren. Het gaat mij om RECHT. En dat kan desnoods met de Grondwet in de hand worden afgedwongen. Maar bij voorkeur door beëdigd juristen. Als het agriwereldje zich nu eens meer met dit soort zaken had beziggehouden in plaats van overal maar spoken te zien die niet bestaan, dan zouden dit soort problemen veel makkelijker beheersbaar zijn geweest. Maar goed: ik ga morgen bezien of en wat er in dit stadium (en in dit reces) reeël mogelijk is. Want als ik A zeg, dan volgt er altijd nog heel wat. Daar doe ik het tenslotte voor. Goede nacht.

 • no-profile-image

  Nico Snip

  Ik ben tegen het ruimen van gezonde geiten!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké, ik ben uitgepoetst! Ik denk dat je heel goed hebt verwoordt hoe de mestvork bij LTO aan de steel zit, beste Kritische Lezer. En het zou boeiend zijn om te weten namens hoeveel boeren en tuinders Jan Maat feitelijk spreekt en handelt. Ik ben bang dat het maar een armlastig percentage zal blijken te zijn. En dat verklaard dan ook weer veel. Natuurlijk heb ook jij volledig gelijk, Verbaasde Lezer. Er zal een mondige en breed gedragen gesprekspartner/belangenbehartiger van agrizijde moeten komen om het overleg met overheden te voeren. En 'breed gedragen' wil dan dus betekenen dat het overgrote deel van alle belanghebbenden daarbij aangesloten is. Want alleen een organisatie die op een brede steun van een omvangrijke achterban kan rekenen zal ik staat zijn om strucurele eisen te stellen en veranderingen af te dwingen. Daarbij zou het volgens mij beter zijn als de gesprekspartner EZ en niet LNV heet. En tenslotte, ook Hans heeft natuurlijk gelijk dat men wél bij een vakbeweging moet zijn aangesloten om gehoord te worden en om mee te kunnen praten en denken. Dan kunnen ze je niet zo'n poets bakken als elf dagen geleden gebeurde, toen LTO namens de geitenhouders instemde met een complete ruiming.

 • no-profile-image

  ja dat zal

  Sorry Hans, ik bedoelde id Frans!

 • no-profile-image

  reinier

  Dat zal niet gaan lukken Wandelaar. Het ministerie is uitgestorven en Verburg leidt de gietenmoord vanuit haar slaapkamer in het Groene Hart. Ze heeft er écht zin aan!

Laad alle reacties (81)

Of registreer je om te kunnen reageren.