Home

Achtergrond 2 reacties

PepsiCo

PepsiCo omvat de gelijknamige frisdrankentak, maar ook Frito-Lay en Quaker Foods. Het na Nestlé grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld produceert dranken, tussendoortjes en ontbijtgranen.

Het Amerikaanse bedrijf bestaat officieel sinds 1965, als voortvloeisel van de fusie tussen PepsiCola en FritoLay. In 1998 werd Tropicana overgenomen, in 2001 volgde een fusie met Quaker Oats (inclusief onder meer Gatorade).

Het hoofdkantoor van PepsiCo is in Utrecht gevestigd. Het bedrijf heeft een fabriek in Broek op Langedijk (tussendoortjes Lay's en Smiths - de Smiths Food Group is onderdeel van Frito-Lay), Rotterdam (ontbijtgranen) en Zaandam (nootjes Duyvis).

PepsiCo kocht de aandelen van de dochterondernemingen PepsiAmericas en de Pepsi Bottling Group over om meer grip te krijgen op de hele keten. De gecombineerde flessentak van deze drie bedrijven heet na de fusie PepsiCo Bottling North America. Eind 2010 bereikte het een akkoord met de Russische zuivelaar Wimm-Bikll-Donn om 66 procent van de aandelen te kopen voor 3,8 miljard dollar (2,83 miljard euro).

Financieel

De omzet van PepsiCo bedroeg in 2009 in totaal 43,3 miljard dollar (32,2 miljard euro, koers eind 2010). De netto winst kwam uit op 8 miljard dollar, zo'n 5,95 miljard euro volgens diezelfde wisselkoers.

Adres

PepsiCo
700 Anderson Hill Road
Purchase , New York 10577
USA

Website

PepsiCo International
PepsiCo Benelux

Beurskoers PepsiCo

Volg de actuele ontwikkeling van PepsiCo op de beurs in New York.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    MccallFrancine32

    Some time ago, I did need to buy a house for my corporation but I did not earn enough cash and couldn't buy anything. Thank God my colleague suggested to take the no-profile-image

    Smith

    For those still wondering whether it is possible to gain personal information in connection unknown mobile calls, the answer lies in consulting a reliable <a href='<>'>cell phone number lookup</a> directory.

Of registreer je om te kunnen reageren.