Home

Achtergrond

'Pensioenfonds let beter op zuiver beleggen'

Pensioenfondsen hebben in de afgelopen drie jaar naar eigen zeggen meer werk gemaakt van verantwoord beleggen.

Dat meldden de pensioenkoepels VB, OPF en UvB dinsdag op basis van eigen onderzoek.

Bijna driekwart van de pensioenfondsen die aan het onderzoek deelnamen, heeft beleid ontwikkeld over verantwoord beleggen. In 2006 was dat nog een op de drie fondsen, zo bleek destijds uit ander onderzoek, aldus de pensioenkoepels.

Ergens niet in beleggen, het actief aanspreken van bedrijven waarin geïnvesteerd is op slecht gedrag en stemgedrag op aandeelhoudersvergaderingen zijn de drie meest gebruikte instrumenten. Aan het onderzoek van de pensioenkoepels deden negentig fondsen mee die samen goed zijn voor 80 procent van het totale belegde vermogen van de Nederlandse pensioenfondsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.