Home

Achtergrond

Patiënten: meer maatregelen voor lange termijn

De vereniging van Q-koortspatiënten in oprichting had woensdag van de ministers Klink en Verburg meer maatregelen voor de lange termijn verwacht.

Het afmaken doden van (besmette) drachtige dieren op besmette bedrijven noemen de initiatiefnemers een klein stapje in de goede richting dat veel te lang op zich heeft laten wachten.


Ongeveer twintig van honderd patiënten die zich hebben aangemeld voor de vereniging waren woensdagavond bij de toelichting die de ministers van Volksgezondheid en Landbouw op het provinciehuis gaven op hun beslissingen. Initiatiefnemer en patiënte Jacqueline van den Bos uit Helmond mist bijvoorbeeld hygiënemaatregelen op het erf, zoals dichte stallen. ,,De bacterie zit in de lucht en is niet zomaar weg.''


De vraag is of de huidige ingreep effect op lange termijn heeft, zegt Van den Bos. De patiëntenvereniging kan alleen maar hopen dat volgend jaar minder mensen ziek worden, vertelde ze.


De patiëntenvereniging organiseert zelfhulpgroepen (op internet) waar mensen ervaringen kunnen delen. De initiatiefnemers willen artsen en deskundigen uitnodigen voor informatieavonden en voor de belangenbehartiging een lobby opstarten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.