Home

Achtergrond 70 reacties

Partij voor de Dieren doet in 6 gemeenten mee

De Partij voor de Dieren (PvdD) doet in maart in zes gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Behalve in Amsterdam kan in Den Haag, Leiden, Apeldoorn, Groningen en Buren (Gelderland) op de PvdD worden gestemd. Ongeveer driehonderd leden hebben zondag tijdens het partijcongres in Driebergen ingestemd met de plannen en de lijsten met kandidaten vastgesteld.

Dieren (natuur en milieu) en duurzaam zijn de centrale thema's waar de lokale vertegenwoordigers mee aan de slag gaan. "Er is een algemeen verkiezingsprogramma vastgesteld. Kandidaten en actieve leden moeten daar natuurlijk de plaatselijke 'couleur locale' aan toevoegen'', meldt Lieke Keller, directeur van het Partijbureau van de Partij voor de Dieren.

Keller stelt vast dat de groei er nog steeds goed in zit bij de partij: het 10.000ste lid is bijna binnen. De PvdD is sinds de laatste verkiezingen met twee personen, Marianne Thieme en Esther Ouwehand, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ?

  En weer halen jut en jul er van alles bij.
  ?? maakt het uit, al zal ik punt punt heten. Of herkauwer ergens voor staat,renee? Kom op.
  Boerenbedrijf is altijd nog een bedrijf, aangezien "onze groene vrienden(kuch kuch)" niet altijd kunnen rekenen/lezen, bedrijf is om ook iets te verdienen. Al zijn de meeste agrariers op een punt,dat ze niks of weinig verdienen en dat al over verschillende jaren en is er een van die agrariers, die het op de dieren afzet, NEE! Maar dat willen jullie niet lezen,jullie willen alleen lezen,dat ik ?? heet, tjonge tjonge, wordt volwassen en ga op de website van Wakker Dier of zo zitten!

 • no-profile-image

  kerk in het midden

  Natuurlijk mag een boer wat verdienen.
  En dat deden ze vroeger ook in het groot.
  Hereboeren zegt genoeg,ook prima.
  Maar als de melk te weinig opbrengt,om maar wat te noemen,dan is er of te veel melk,of je kunt niet onderhandelen.
  Als er op een bedrijf nog maar werk is voor 90 man en er werken er 120,dan duurt het niet lang of er worden er 30 ontslagen.
  Minder boeren is minder melk is hogere prijs.
  Maar je eigen brood,lees veestapel,goed behandelen,zonder ze te knuffelen, is toch niet te veel gevraagd?
  Als ik alle misstanden moet opnoemen die ik gezien heb,ben ik dagen bezig,maar stieren voor het transport de ogen uitsteken omdat ze dan rustiger zijn,vond ik toch wel erg schokkend.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach Renée, je moet maar zo denken: al is het DIERENLEVEN op aarde nog zo uitgebreid, de meeste BEESTEN lopen nog altijd op twee benen! En de allerergsten zijn zij die zélfs hun eigen naam niet kennen en dus met ?.?tekenen!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ik hoop dat de Q-koorts veel mensen aan het denken zet en dat men gaat begrijpen dat de PvdD er helemaal niet alleen maar voor de dieren is, maar juist erg veel belang hecht aan een gezonde veestapel omdat daarmee de Volksgezondheid gemoeid is! Terecht noemde Marianne Thieme het laakbare beleid van Verburg en Klink 'dood door schuld'. De manier waarop daar door regeringspartijen én oppositie op werd gereageerd geeft aan dat zij allen geitenboter op het hoofd hebben. Want leden van de Staten Generaal die hun werk (het toezien op een deugdelijk bestuur) niet naar behoren doen, horen niet op het regeringspluche thuis!

 • no-profile-image

  roel krumpels

  Prima bijdragen Spotvogel en ik ga jouw boeken zeker kopen. Maar probeer het ook politiek op de agenda te krijgen. Hoe moeilijk dat met de CDA/CU Bible Belt- posse en de infiltratie van inktzwart Manneke Bos ook moge zijn. Veel succes en hold on! Roel.

 • no-profile-image

  ?

  Missie, zeker medegelovige van dat groepje van Marianne T.
  Iedereen aanzetten tot eten van gras, hahahahha

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dank je wel Roel. Ja, het is vaak een moeizaam karwei, helemaal omdat er van de zijde van PvdA en Groen Links absoluut niks meer te verwachten valt. Een grof verraad aan hun historisch bestaansrecht. Ik probeer zoveel mogelijk relevante zaken aan te kaarten en draaiende te houden en ben erg blij en dankbaar dat de AGD-internetredactie zo ruimhartig mogelijkheden voor open forumdiscussies biedt. Want op deze manier zijn vrijwel alle geinteresseerden uit de ware belangengroeperingen te bereiken. En dat snijdt pas echt hout!

 • no-profile-image

  happy

  Het bewijs dat herkauwer er helemaal niets van snapt en weer domweg dom aan het lullen is. 1 welke subsidie ontvang ik dan? 2 wie moet ervoor voedsel zorgen als al die leipoos alle boeren kapot maken ?

 • no-profile-image

  Sybren

  Nou nou, wat een discussie hier. Beide kanten hebben een punt, maar ik vind de vele pro-PvDD mensen hier de boeren teveel op een kam scheren als o.a. dieronvriendelijk en op subsidie leven. Wel er wordt in Nederland op heel veel dingen subsidie gegeven. Dat er subsidie wordt gegeven op de melkveehouderij is beslist door de politiek en de boeren hebben er niet om gevraagd. Dat er wat moet worden gedaan is zeker. Productie om genoeg te voor Nederland te voorzien i.p.v meer, meer en meer voor o.a. export is misschien niet een slecht idee. En dit export gedoe is ook georganiseerd mede door de politiek en ook de zuivelcooperaties, etc.. Dat sommige boeren maar menen groter en groter te moeten worden is vaak ook zelfverijdeling, maar meeste bedrijven moeten ook groeien om de kosten te overbruggen. Dat is gewoon zo, that's life. Dat er af en toe een bedrijf uit gaat die het niet maakt vanwege de hogere kosten, dan is dat zo, hard gezegd misschien. Daar moet je als ondernemer dan op inspelen. Dat dieren juist moeten worden behandeld is een pre, een goede controle op veetransport moet er ook zijn. Maar door veel mensen van de PvDD worden dieren bijna als mensen beschouwd. Kom nou toch even en houdt op met overdrijven. De populariteit der PvDD is noch groeiende, maar dat stopt na een verloop van tijd ook weer, want het PvDD is toch maar een clubje idealisten.
  Elke keer bij verkiezingen zijn het toch de grote partijen als CDA, PvdA en VVD die de meeste stemmen krijgen.
  Aangaande de Q-koorts ik denk dat mevr.Thieme een punt heeft en het had misschien kunnen worden voorkomen.
  En wat die dierziektes betreft, ik ben niet een consiracydenker, maar ik vind dit toch wel merkwaardig nu dat in bijna alle diersoorten een voor een om de paar jaar een ziekte is gevonden waarbij grootschalige opruiming moest worden uitgevoerd zoals eerst varkenspest, dan MKZ, Vogelgriep, blauwe tong en nu Q-koorts en veelal in dezelfde streek. Zie de reactie van Stormvogel. Zou er iets achter zitten, rara. Nou iedereen maar even ophouden met bakkeleien en ga maar even goed slapen.

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Dom en dommer domst gebleken, is de punt die ook uit roept, maar zo'n hork met twee vraagtekens, heeft zijn broek vol mest gepoept! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2009).

 • no-profile-image

  gert

  Waarom niet in Dieren ?

 • no-profile-image

  jan Berkvens Asten nl

  Partij voor de dieren: Veel succes. Een duurzame wereld is ieders zorg.

 • no-profile-image

  realist

  Ze zijn alleen populair in grote steden, waar mensen zelf een kleine ruimte, en weinig bewegingsvrijheid hebben.
  Projecteren ze hun eigen frustratie over het milieu in de randstad, om de rest van Nederland het leven zuur te maken ?
  Hoe verder het leven van de natuur, hoe harder ze zich opstellen tegen mensen die niet opeengepakt wonen.
  Tunnelvisie van mensen die voor zichzelf bezig zijn.

 • no-profile-image

  happy

  Duurzaam ?? Nee een wereld zonder boeren zoals deze criminele en terroristische organisatie wil is pas duurzaam.......

 • no-profile-image

  dbf@alf

  Wie waren er nu eerst,de dieren of de godvrezende veluwebewoners?
  Zonder verdoving castreren,snavels afbranden,zeugen en kalfjes in ruimtes die net zo groot zijn als het dier zelf,mag blijkbaar allemaal volgens dat sprookjesboek.
  Een dier dat geen geld opbrengt is voor 95% van de boeren een onding.
  Een ding moet je ze wel nageven,de weg naar het subsidieloket weten ze zonder Tom Tom te vinden.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik maak mij zorgen om alles, maar boeren mogen van mij hun eigen broek ophouden. Als ze verstandig zijn dan worden ze subiet allemaal lid van de PvdD. Want dat is de enige partij in de Kamer die de regering durft aan te spreken op het nalatige en laakbare gedrag jegens mens en dier. Dat heb ik het CDA of de CU nog nooit horen doen!

 • no-profile-image

  happy

  Ja dat vind ik een goed idee, laat iedereen zelf de broek ophouden. Zeker weten dat diverse sukkels hier, met herkauwer voorop, hier niet meer zeuren. Zulke leipoos gaan dan meer naar duscussiessites over voedseltekorten en uitkeringen

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké, overgesubsidieerd Boerke, het gaat hier niet over het ophouden van de broek. En vergeet maar dat 'die leipoos' een eenmaal begonnen taak zullen laten rusten voordat er licht gloort aan het einde van de agritunnel. Want daar is de missie veel te belangrijk voor.

 • no-profile-image

  juvenalis2

  DIT GEZWETS VAN EEN NAAMLOZE, LEIDT TOT NIETS, BEVAT SLECHTS LUCHT, EEN VERSPILLING UIT DEN BOZE, SLECHTS EEN LOZE BOERENKLUCHT! (FORUM ROMANUM IMPERII DOMITIANI DECLAMATORE DECIMUS IUNIUS IUVENALIS, ANNO DOMINI 2009)

 • no-profile-image

  herkauwer

  ?.? maak je vooral geen zorgen om mijn prépensioenregeling. Maar ik maak mij grote zorgen om boeren die denken dat ze almaar ongebreideld en ongestraft door kunnen groeien. Zelfs een dreumes weet het: "als ik later groot ben hoef ik niet meer ieder jaar een andere kledingmaat aan te schaffen." Elementaire ecologie is dat. Groei is eindig en uit de krachten groeien is erg ongezond! Zéker helemaal vergeten in de ratrace naar almaar méér?

 • no-profile-image

  herkauwer

  ?.?, welke inbreng? Bijvoorbeeld het bijna 40 jaar keihard werken aan een ecologisch verantwoord natuur- en faunabeheer? Dat vervolgens door vier heidense CDA-kabinetten tot diep onder het overmatig ruilverkavelde en ovberbemestte maaiveld werd weggebulldozerd! Ach man houd toch op. Als boeren nu massaal zouden stoppen met voedselproductie dan zou er eindelijk een eind komen aan de weerzinwekkende omvang van de wedreldbevolking. Of dacht je soms dat alle rampen die de aarde en de mensheid nu al tientallen jaren treffen, veroorzaakt worden door dieren? Het lijkt me niet.

 • no-profile-image

  ?

  Kerk,
  Ik zal met netjes gedragen,maar ga niet alle agrariers over 1 kam halen,dat zijn de praktijken van "DE ZOGENAAMDE DIERENVRIENDJES"
  Ja er is te veel melk,maar ja er is ook te veel macht door die paar grote inkooporganistaties, waar gaat dit toe leiden,dat straks de bom explodeerd en dat het nog eens gigantisch mis kan gaan.
  Maar het schijnheilig gedrag van die paar hier.... menen alles wat slecht is op te noemen.

 • no-profile-image

  Renée

  ? te ?, We kunnen allemaal zoeken naar zaken om mensen/partijen in diskrediet te brengen. De PvdD is de snelst groeiende politieke partij van Nederland. De mensen die lid zijn en/of op de PvdD stemmen hebben in ieder geval de boodschap begrepen. Zo kan het niet langer doorgaan. De film "Meat the Truth" zou eigenlijk in iedere huiskamer moeten liggen. Het zien van de film zou zeker iedere consument aan het denken zetten!

 • no-profile-image

  Renée

  ? te ?, Met mij zouden meer mensen (incl donateurs/leden van de PvdD) er geen probleem mee hebben als de boer meer geld voor een EERLIJK DUURZAAM produkt zou krijgen. Ik ben jaren als inkoper werkzaam geweest bij een grote Nederlandse multinational. Ja, als de verkopende partij ons graag als klant wilde hebben bepaalden wij de inkoopprijs.

 • no-profile-image

  ?

  <>'s.html

  Lees dit eens.

 • no-profile-image

  Renée

  Bekeren?? Ik ben niet van de Jehova! Is trouwens ook niet nodig. Vroeg of laat komt ieder weldenkend mens er zelf wel achter. Kunt u mij één positief aspect van de bio/vee-industrie geven?

 • no-profile-image

  Renée

  Je zult maar een dier zijn waar ? te ? over kan beschikken in al zijn "superioriteit"! De uitspraak om een dier een ONDING te noemen zegt genoeg over de mens ? te ?. Had Gandhi niet zo een soort uitspraak dat de mate van beschaving valt af te lezen aan de manier waarop de mens met het dier omgaat?

 • no-profile-image

  ?

  ? Laat ik maar aannemen dat zo'n uitspraak gedaan wordt uit onmacht en onwetendheid

  Ohh.... er is een onderliggende conectie tussen al deze clubjes.
  Ga eens zoeken op Willen Zwijgt niet meer en wordt dan ook eens wakker.
  Dieren die geen geld opbrengen zijn ondingen, sorry, maar ik moet toch omzet draaien,doordat ik ook moet leven en omdat de bank ook graag hun geld wil hebben.
  Dus het is gewoon een bedrijfstak, maar om nu te zeggen dat de agrariers niet van hun dieren houden,is een typische uitsprak van de geitenwollensokkenfiguren.
  Denk als ik me uren omzet in het commerciele bedrijfsleven het wel beter heb,waarom dat dan niet doen. Omdat dit mijn keuze is, waar ik elke dag van geniet.
  Dus hou zelf ook even zulke beschuldigingen voor jou!

 • no-profile-image

  ?

  <>

  Artikel, waarin me mijn probleem even aan de kaak stel.

 • no-profile-image

  ?

  Diskrediet,(doen de dierenvriendjes dat niet in het algemeen??)
  Snel groeiende partij, ja als je met niks begint groei je altijd hard.
  Meat the truth, kom op zeg, zo kan ik ook wel een film maken.

 • no-profile-image

  koetje

  De gehele samenleving wordt door subsidies in de benen gehouden spotvogel,niet alleen de boeren.Voor de meeste boeren hoeft dit ook niet maar een fatsoenlijke en eerlijke prijs wordt hun ook niet gegund.De gemiddelde burger wil het liefst voor een prikje op de eerste rang zitten en besteed zijn inkomen liever aan andere zaken dan aan voedsel.

 • no-profile-image

  kerk in het midden

  Helaas herkouwer,die geiten zijn niet meer te redden en de jonkies ook niet,ongeacht de hoeveelheid handtekeningen.
  Met dank aan die pot met haar blonde lokje,alsof dat iets helpt,en die jandoedel die ons ook al het sigaretje in de kroeg heeft afgepakt.
  Het is net de Nederlandse Bank bij de DSB,sloapers.
  Dat die nog mogen zitten blijven.
  Jacobse en van Es hadden dit beter gedaan.

 • no-profile-image

  ??

  En lijst-trekker oor nummer 5454 Berta 23

 • no-profile-image

  ?

  Een mens die zegt dat het ecologisch veranwrood is, hmmm is nogal de natuur die dat zou zeggen.
  En naar 40 jaar nog geen beloning dat jij frustratie nu maar op een agrirische website neer knalt.
  Is het zelde neerploegen wat jij doet.
  Accepteer nu dat de wereld verandert, men alles groter wil en goedkoper eist en daar past soms natuur in en soms niet.

 • no-profile-image

  Han

  Gelukkig kan de PvdD in deze groot stedelijke gemeenten weinig schade aanrichten voor de Landbouw of het moet al gaan over de rechten van schoothondjes en knuffeldieren op 10 hoog. Ik begrijp niet waarom ze niet direct de kip bij de gouden eieren hebben gevat en een plaats op eisen in de Veluwe of in De Peel gemeenten. In de grote steden kun je voor de dierhouderij toch niet mer betekenen dan een verbod op Vleesbitterballen na de raads vergadering of het broodje vle kroket in de cantine van het personeel. Of zouden ze alle ambtenaren willen ontslaan die uit een vleesetend gezin komen??? Ja dan stort de markt in!!!

 • no-profile-image

  kees

  Partij van het medelijden.
  Er is geen dier dat spijt of medelijden kent. Typisch menselijke uitvinding.

 • no-profile-image

  willem

  Allen sukkels in nederland kunnen zo,n partij oprichten. hebben ze niks beters tedoen?

 • no-profile-image

  piet

  Het gaat niet over opstappen, maar om de INHOUD en de politiek- maatschappelijke RELEVANTIE van de gestelde kamervragen. Als de door Wandelaar genoemde rechtse partijen daarop werden afgerekend dan stond de schatkist er meteen weer florissant "florijnrijker" bij! Al gaat het dan nu om Euri!

 • no-profile-image

  ?

  Waarheid uit wie zijn opinie.
  Er zijn mensen die geloven in de bijbel en andere in de evolitietherie.
  Dus wie zijn waarheid, houd toch op om mensen te bekeren of je zin door te drukken hier.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Karel, proficiat! Jij maakte gister zo'n rake opmerking dat het onzinnig gekrakeel van die onbenullen meteen is stilgevallen. Dieren slecht behandelen, met kwaliteit en volksgezondheid een loopje nemen, de natuur naar het leven staan, kritici kriminaliseren en consumenten (= klanten) afzeiken. Wat is dat eigenlijk voor een volk?

 • no-profile-image

  zwalker

  Helemaal mee eens wipstaartje. Boeren moeten zich eens realiseren waar het agrocomplex mee bezig is. Straks is er ieder jaar een epidemie met massale ruimingen. Dat gaat dan geen enkele boer overleven. En de politiek zou ook een Wakker moeten worden!

 • no-profile-image

  piet

  Goeienavond, dit is geen cursus bedrijfsmanagement maar een forum over de PvdD en de gemeenteraadsverkiezingen. Als boeren tientallen jaren een beetje beter bij hun eigen les waren gebleven dan zouden zij er nu economisch een heel stuk beter voor gestaan hebben. Dankzij de gezonde marktwerking en dankzij de consument!

 • no-profile-image

  ?

  Piet,

  Marktwerking, met quotums op productie?
  Consument, je bedoelt de burger die alles eist, maar als consument het goedkoopste pakt?

 • no-profile-image

  ?

  Reneé,

  Dat niet alles klopt, weet ik ook wel, maar de doelgroepen,die aangepakt moeten worden,worden niet aangepakt!
  Waarom pakken ze de consument niet aan,die goedkoop inkoopt, waarom pakken ze de import van vlees uit Zuid Amerika niet, waarom pakken ze het Hallal slachten niet aan(en niet nu komen met dan ene artikel op hun website).
  Waarom omdat de burgers hun leden zijn en willen ze dus goedkoop scoren over de ruggen van (haast nog de enige) hardwerkende Nederlanders, dat ben je gewoon goedkoop.

 • no-profile-image

  Renée

  Echt ziek worden mensen van de bijna letterlijke opeenstapeling van dieren voor menselijke consumptie. En ook nu weer met de Q-koorts denkt men het probleem op te lossen door drachtige geiten en schapen te ruimen. Allemaal korte termijn belangen- en oplossingen. Hoeveel zieke mensen en ruimingen zijn er nog nodig voordat men inziet wat het werkelijke probleem is?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ja Spotvogel, ik ben het helemaal met jou eens. Fantastisch dat de internetredactie van het AGD de mogelijkheid biedt voor deze forums. Alleen jammer dat er nogal wat vervelende lieden in reageren. Nou ja, we scheiden zelf het kaf wel van het moederkoren!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Weten jullie wat nou zo gek is? Gisteren stond er op deze site het bericht : "Bijna 35000 handtekeningen tegen ruimen geiten". Daar waren al een paar reacties op gekomen. Maar nu is dat beginnende forum nergens meer te vinden. Of ligt dat aan mij?

 • no-profile-image

  ?

  Herkauwer, laat iedereen zijn broek ophouden, dan zullen de burgers veel meer schikken als hun geld opgaat aan eerste levensbehoefte!
  Wat kost de PvvD de burger wel niet met 80% onzin vragen, elke vraag kost 8.000 euro.... wie betaald dat, de belastingbetaler.

 • no-profile-image

  ?

  Ik heb geen klagen hoor.
  Als jij je nu eens geen zorgen over de boeren maakt, hoef je niet je tijd hier meer te verdoen hier en kunnen discussies ook discussies worden :)

 • no-profile-image

  spotvogel

  Zo is het Renée. Let maar niet op dat ongelukkige Boerke met zijn tendentieuze vuilspuiterij. Die beseft niet eens dat men in dit land niet zomaar zonder een grein aan bewijs een keurige organisatie van terrorisme kan beschuldigen. Altijd maar weer zeiken over goedkoop voedsel en invullen wat anderen eten. Onwel word ik van zulk een, door de samenleving gesubsidieerd in de benen gehouden, kinkel! Marianne heeft gisteravond bij Pauw en Witteman duidelijk uit de doeken gedaan hoe de vlag er met de Q-koorts bijhangt. En zij verwijt terecht de regering Dood door Schuld! Al in 2003 heb ik beschreven hoe de dood van de Rosmalense GD-dierenarts Jan Bosch was toe te schrijven aan nalatigheden van de toenmalige LNV- minister Veerman en de VROM -staatssecreatris Ross-Van Dorp. Maar noch de overheid noch de boeren hebben daar kennelijk iets van opgestoken! Nou ja, het valt allemaal te lezen in mijn boeken "de Pestvogels van Veerman" en "Wachten op de Pandemie".

 • no-profile-image

  ?

  Herkauwer,
  Nee hoor, maar het bord voor jullie hoofden is zo groot, dat je gewoon verstandig aan doet om eens te stoppen.
  Welke inbreng is nu van jou geweest? behalve mekkeren over het anonieme?

 • no-profile-image

  spotvogel

  Sybren, je hebt met jouw uiteenzetting een prima bijdrage aan het forum geleverd, maar voor zover ik weet doen er niet erg veel mensen van de PvdD aan deze discussie mee. Zelf ben ik nergens bij aangesloten en dat geldt ook voor Herkauwer en andere regelmatige refelctanten die mij toevallig bekend zijn. Ik neem aan dat je mij bedoelde met Stormvogel? Die virale- en/of bacteriële uitbraken onder achtereenvolgens Varkens(1997), Runderen(2001), Pluimvee (2003), Schapen(2005/06) en nu dus Geiten komen niet per ongeluk uit de lucht vallen, maar stammen uit een veterinair lab. Dat is vastgesteld bij een Mkz-uitbraak en was ook zo bij de Pluimveegriep in 2003. Op de kamer pal beneden mijn toenmalige bureau op het Wageningse Wetenschapsbedrijventerrein was men voorjaar 2003 druk doende met het formeren van projectgroepen die de herinrichting van gebieden vorm moesten gaan geven en ik zag tot mijn verbazing het N7H7 virus en de ruimingploegen zich exact door die gebieden verplaatsen. Ik beschreef dat in De Pestvogels van Veerman. Later heb ik ook in Wachten op de Pandemie daaraan aandacht geschonken. Vieze zaakjes, en erg moeilijk kiehard te bewijzen!

 • no-profile-image

  gerard

  Maak je niet druk, Marianne en Esther zijn al druk bezig om te overleggen wie van hun beiden een andere baan gaat zoeken omdat ze straks niet genoeg stemmen krijgen voor twee zetels. Nederlanders kan je wel 1 ker voor de gek houden maar geen 2 keer!!

 • no-profile-image

  dier

  Er nog nooit zoveel gepraat over dierenwelzijn sinds de PVDD er is als tegenwoordig. En da´s nodig, blijkt wel. Ik denk, dat ze er niet op uit zijn de boeren weg te pesten, zoals gesuggereerd wordt. Ze zijn er n.m.m. op uit een betere boerenstand te bewerkstelligen met goede producten en goede prijzen voor de boer.

 • no-profile-image

  Renée

  Het is triest dat er inderdaad een Partij voor de Dieren moet zijn. Als ik zo de reacties lees kan de Partij voor de Dieren zich ook nog niet opheffen. Nog lang niet. Te veel mensen zijn nog steeds bezig met hun korte termijn belangen. Zo beperkt! Wie durft de Partij voor de Dieren een criminele en terroristische organisatie te noemen? Laat ik maar aannemen dat zo'n uitspraak gedaan wordt uit onmacht en onwetendheid.

 • no-profile-image

  happy

  Hypocrieten en wel allemaal goedkoop voedsel kopen en hier op dit forum een heilig boontje spelen...........ziek van zulke mensen.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Ik hoor voorlopig veel méér peperdure nonsens opborrelen vanuit de moerasgas- en drijfmestrijke kamerzetels van CDA. CU, PVV, Rita's Trots en andere kortzichtigen dan uit die van weloverwogen inhoudelijke organisaties zoals PvdD, SP en Groen Links. Als iedere vraag dus aan het normvolle waardenloket moet worden afgerekend dan mogen die rechtse rakkers stevig SCHIKKEN! (maar jij bedoelde bij die burgers natuurlijk schRikken!)

 • no-profile-image

  ?

  Ik dacht al wanneer komen die vriendjes nu?
  SP rommelt niet? Ga het nieuws maar eens na,hoeveel opstappen.
  Groenlinks... zit ook weinig vooruitgang in.
  PvdD tjonge nog maar eens zien of ze blijven!
  Dus wat wil je nu wijsmaken?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Renée, hoe kun je nu de consumenten in hun huiskamers naar een film van Al Gore laten kijken? Want onze boer die zijn naam maar niet kan onthouden en dus consequent met ?.? signeert, wil diezelfde consument juist aan laten pakken omdat zij/hij in de winkel voor agriproducten de prijs betaald die er door de detailhandelaar voor gevraagd wordt! Nadat de boer, de groot- en de tussenhandel er ook al het hunne aan verdiend hebben. Kijk, en omdat er op het platteland zulk een totaal verziekte mentaliteit jegens De Klant (die ten alle tijden Koning hoort te zijn)heerst, zal het waarschijnlijk nooit meer goed komen met de boerenstand. Laten wij ons dus maar blijven richten op het lot van die arme landbouwhuisdieren, want zij zijn en worden het kind van de afrekening!

 • no-profile-image

  Renée

  ? te ?, Ik heb het al eerder gezegd. Bepaalde uitspraken vind ik een teken van onmacht en onwetendheid. De waarheid is soms moeilijk te aanvaarden, dat begrijp ik.

 • no-profile-image

  happy

  Jullie moeten blij zijn dat er nog mensen zijn die tegen te lage marges toch een eerlijk en gezond voedselpakket willen produceren ondanks alle kritiek. Wat jullie niet door hebben (omdat jullie gewoon te stom zijn) is dat het wel de boeren zijn die eventuele veranderingen moeten doorvoeren. Of gaan jullie zelf voedsel verbouwen?????? Nee dat dat dacht ik al Is ook beter van niet want dan wordt het wereldvoedselprobleem nog veel groter....Ik zou voorstellen dat jullie eens een jaar gaan leven zonder producten van de boer......hoor graag na een jaar van jullie of het gelukt is. Zoja geef dan ook meteen aan hoe jullie dat dan gaan regelen voor de miljarden mensen op deze aardkloot.

 • no-profile-image

  karel

  Die quotums hebben jullie aan je eigen tegen-de-klippen-op-gedrag te danken. En toen die quota er waren gingen jullie daar weer een handeltje in drijven. Net als in mestquota en ga zo maar door. Terwijl ieder normaal mens weet dat alle groei eindig is gaan boeren er van uit dat er nooit een eind komt aan het almaar groter worden. Daar is voorlopig vooral de Rabobank baggervet door geworden. En nu Europa de premies heeft afgebouwd, de subsidiepot heeft gesloten en de conjuctuur ook nog eens gedaald is door de crisis, is de consument de gebeten hond. Want de Boer heeft het nooit zélf gedaan! Bah!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste 'Kerk', jouw bijdrage raakt precies datgene waar het om gaat. Gevoel, eerbied en respect voor al wat leeft. Niemand ontzegt hier ook maar iemand een eerlijk verdiende boterham, maar na mijn leven lang een flink deel van mijn belastinggelden naar de boerenstand gedoneerd te hebben zien worden (in ruil voor steeds meer verloedering) is ook voor mij de mate volgemeten. En daar kan die onsamenhangende letterratjetoe van ?.? echt niet meer bij. Daar ben ik dus voor dit jaar en 2010 helemaal klaar mee. Basta!

 • no-profile-image

  Renée

  ? te ?, er komt een dag dat ook u zal inzien dat we met het huidige beleid van meer en nog meer niet op de goede weg zitten. Meer en meer gaat ten koste van mens, dier en milieu. Triest dat er een Partij voor de Dieren nodig is geweest om steeds meer mensen dit te laten inzien.

 • no-profile-image

  ?

  juvenalis2 , rechteren
  Volgens mij is er altijd nog AGD, die de regels opzet.

  Reneé dus hiermee geef je zelf het antwoord al en kan je zien, dat de agrarier gewoon wordt gepusht.

 • no-profile-image

  Renée

  ? te ?..Zorg ervoor dat je produkt meerwaarde heeft (EERLIJK, DUURZAAM) en overtuig de inkopende partij. Die zal bereid zijn meer te betalen, zeker als de consument naar deze produkten vraagt. Organisaties als Wakker Dier, een politieke partij als de Partij voor de Dieren zorgen voor een groeiende vraag naar EERLIJK en DUURZAAM.

 • no-profile-image

  ?

  ga de vraag nu eens niet een antwoord met een tegen vraag beantwoorden!
  Wordt de veehouder er niet toe gepusht, omdat een AH graag stunt of een superunie.
  Maar Pvvd durft te burger niet aan te spreken omdat dat hun donateurs zijn.

 • no-profile-image

  ?

  Nu vraag ik me toch af dat jij echt voor de inkoop heb gewerkt.
  Heb je aanbod melk biologisch al eens gezien en de afnamen? Wat wou je er nog meer duurzaam aan maken, al vind ik dat een gevaarlijk woord voor bioloisch product, naar mijn inziens is het ter verbetering van de Dierwelvaart!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je zegt het zélf ?.?. "Dieren die niets opbrengen zijn ONDINGEN." En je scheert zonder enige vorm van proces of redelijkheid iedere opponent van het agri-industriële complex over één geitenwollen kam! Hoe je het wendt of keert: Boeren zijn gewend om letterlijk van de wieg tot het graf gesubsidieerd te worden. En als dank voor al dat gemeenschapsgeld zetten zij de burger-consument op de meest gore manier neer als geldgierige centenknijper (v/m). Terwijl er in geen enkele andere bedrijfstak (m.u.v. het bankwezen en de prostitutie) zoveel over centen geouwezeverd wordt als in de agribussiness! Omdat de PvdD er volkomen terecht op wijst dat ook dieren gevoel hebben en ook recht hebben op een dierwaardig leven, wordt de partij als een bedreiging gezien. En het is telkenmale weer verhelderend om te lezen hoe laag bij de gronds er dan vanuit de agrihoek gereageerd wordt. Drijfmest tegenover beschaafde argumenten!

 • no-profile-image

  ?

  Zie hier een antwoord,waarbij men kan zien dat jij waarschijnlijk socaal weinig beleeft.
  Wat nu sociale samenleven?Wil je het jaar even terug spoelen? Respect, inhoudelijk ga je niet eens in op het antwoord van mij in,omdat je gewoon onzin zit te schijten nu.
  En dan komt je nog met je eigen respect, door te vertellen,dat haast al je belastinggeld richting de boer gaat...... ga nog maar eens rekenen en ga dan eens door europa de prijzen van groente en vlees vergelijken.

Laad alle reacties (66)

Of registreer je om te kunnen reageren.