Home

Achtergrond

Paarse golf tegen Berlusconi

Honderdduizenden in het paars uitgedoste mensen trekken door Rome om het vertrek van premier Silvio Berlusconi te eisen.

Zij gaan van het Piazza della Repubblica bij het centraal station naar het Piazza San Giovanni, het grootste plein van de Italiaanse hoofdstad. Dat hebben Italiaanse media gemeld.

De No Berlusconi Day is ontstaan uit een initiatief van webloggers. Zij hebben voor de kleur paars gekozen, omdat die aan geen enkele politieke partij herinnert en ludiek zou zijn. De betogers menen dat Berlusconi de democratie in gevaar brengt door zich onschendbaar voor de rechter te maken. Vrijdag beschuldigde een voormalig lid van de maffia er Berlusconi van dat die begin jaren negentig als mediamagnaat banden had met de Siciliaanse georganiseerde misdaad, de Cosa Nostra.

In tegenstelling tot de verwachtingen is niet dat vroegere maffialid, Gaspare Spatuzza, maar Veronica Lario het boegbeeld van de betogers. Zij wil van de 73-jarige premier scheiden, omdat zij de buitenechtelijke escapades van haar echtgenoot beu is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.