Home

Achtergrond

PPO licht Pechtold voor over bloembollenproject

Alexander Pechthold, lid van de Tweede Kamerfractie en fractievoorzitter van D66 heeft gistermiddag bij het PPO bomen en bollen in Lisse kennis genomen van een nieuw bloembollenproject.

Pechthold was in Lisse in het kader van de start van de verkiezingscampagne van de plaatselijke D66 fractie, die in belangrijke mate is toegespitst op het behoud van het kenniscomplex van het instituut voor Lisse en de regio.

Tijdens het bezoek werden Pechthold en Sjaak Langeslag, de voorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), door onderzoekster Stefanie de Kool ingelicht over het nieuwe project dat op het PPO is gestart om te onderzoeken of de teelt van bloembollen ook op grote(re) schaal los van de vaste grond in bijvoorbeeld bakken of containers kunt plaatsvinden.

Als dit kan, zal dat belangrijke voordelen opleveren ten aanzien van onder andere de millieuaspecten. Het door het ministerie van LNV gefinancierde project is in september gestart en bevindt zich dus nog in de beginfase.

Alexander Pechtold (links) sprak met Stefanie de Kool van PPO (midden) en Sjaak Langeslag van de KAVB

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.