Home

Achtergrond

PD onderzoekt 125 bedrijven op fruitmot

Om aan te tonen dat de Nederlandse paprika- en peperteelt vrij is van de Afrikaanse fruitmot start de sector met een grootschalig metingsprogramma op 125 teeltbedrijven.

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) zal in twee cycli onderzoeken of de mot op Nederlandse teeltbedrijven voorkomt. De resultaten worden overhandigd aan de Verenigde Staten. Aan het Productschap Tuinbouw wordt een bijdrage gevraagd van 150.000 euro.

De Nederlandse sector zal blijvend moeten investeren in de export van paprika en peper naar de Verenigde Staten. Hierna zal op bedrijven die naar de VS exporteren blijvend gemonitord worden. Kosten: 200.000 euro per jaar.

De VS voerde na de vondst van de mot ook verscherpt toezicht in voor Nederlandse tomaten en Belgische paprika en tomaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.